Exakta säljsiffror är dock svåra att komma fram till.

Inofficiell data vittnade om att Final Fantasy VII Remake spelats av 2,3 miljoner på blott tre dagar, något som talade för ännu större säljsiffror. Miljonprognosen visade sig stämma. Square Enix meddelar i ett pressmeddelande att remakesjuan går som tåget, och säljsiffrorna fortsätter öka.

Final Fantasy VII Remake shipments and digital sales exceeded over 3,5 million worldwide in three days following its April 10 release. The game has achieved exceptional digital sales, which are continuing to increase.

Det ska tilläggas att Final Fantasy XV under motsvarande tid digitalsåldes och skeppades i 5 miljoner ex. Dessutom blir det lite svårt att tyda de sanna säljsiffrorna när man bakar ihop digital försäljning och skeppade spel. Det senare är som bekant inte att likställa med antal sålda titlar.

Förhoppningsvis klarnar statistiken med tiden. Del femton har sålt i över 8,9 miljoner ex, och för remakesjuan lär det sannolikt boostas ytterligare om ett år när PS-exklusiviteten går ut.

Final Fantasy VII Remake hade också en extra märklig release då många världen över (däribland jag och en lycklig sambo ) fick spelet betydligt tidigare på grund av det rådande världsläget.

Skicka en rättelse
Jag drog igenom orginalet när det släpptes, känner att det räcker för minns nästan allt. :) 27/04 Ja, man bör ha spelat originalet för att hänga med i svängarna och för att det är ett så bra spel fortfarande. Köp det till en ny konsol, så kan du snabbspola, hoppa över strider och göra karaktärerna starkare. Jag drog igenom spelet med de här premisse... 24/04 Om du köper det nu på ps4, pc eller switch så kan du boosta upp karaktärerna och även snabba upp striderna i FF7. Gör det lite mer ”lättspelat”. 23/04 @Fearnox: Du klarar dig nog med en summary på Youtube. Kör en summary som är ganska matig då. Annars kan du köra som jag och tjejen gör nu. Jag emulerar spelet (lugn, jag har köpt spelet på tre olika plattformar) och har därmed snabbspolning. Så jag str... 23/04 Det är nog inga problem att synka save med molnet, stora problemet är väl att man känns ganska maxlevlad i slutet i magi och annat. Så vi får se hur de gör där. De kan kan mycket väl behandla spelet som ett helt separat spel med resterande delar som ren... 23/04 Ja det låter ju förvirrat och oroande. Men jag känner mig fortfarande peppad på ett "nytt" spel i FF7 världen. Rekommenderar du att man spelar igenom FF7 först eller är remaken lagom fristående? Det finns youtube videos där dom går igenom hela 7:an, men... 23/04 Typ ett år innan release så sa de något om att man nu får ta de spinoff-spelen, filmen och animen med en nypa canon-salt inför remaken. Vissa tolkade det som att alla spinoffs blev förklarade icke-canon, men inte riktigt så. Men nu när jag kört igenom... 23/04 Borde väl inte vara några som helst problem att Synca via nätet? Eller tror ni att PS5 versionen kommer skilja sig så mycket så att sparfiler inte blir kompatibla? Tekniskt sätt så borde det alltså inte vara några problem, ifall inte Square får för sig... 23/04 Spelar aldrig på PC. Men jodå det kommer på rea, det är jämt och ständigt rea i PS-store, även på relativt nya spel. Jag tippar på att det är rea på det under black friday veckan redan. 23/04 Så är det ju förstås, att vi ens håller en diskussion om avvikelserna mot originalet här innebär ju att det är något av en kontrovers runt spelet. Något som jag inte tror det hade behövt vara om de valt ena vägen eller den andra...dvs att antigen göra... 22/04