18 månaders bojkott över.

18 månader efter att Fortnite lanserades till Android-telefoner har Epic nu krupit till korset och släppt spelet också i Google Play-butiken.

Epic ogillar som bekant att andra återförsäljare tar uppemot 30 procent av säljsumman i avgift, och därför valde man att inte släppa Fortnite i Google Play. Epic menade förra året att det var olagligt av en butik som har mer än 50 procents marknadsandelar att ta 30-procentig avgift, men det tycks man inte ha fått gehör för.

Och när man nu ändå vänder sig till Google är det inte för att man vill, utan för att göra det enklare för sina spelare. Det låter en småsur Tim Sweeney förstå i ett uttalande till Polygon. Han menar att Google med skrämsel och sämre användarvänlighet medvetet försvårar för folk som hämtar spelet från andra ställen, och därför släpper man trots allt spelet hos dem nu.

Google puts software downloadable outside of Google Play at a disadvantage, through technical and business measures such as scary, repetitive security pop-ups for downloaded and updated software, restrictive manufacturer and carrier agreements and dealings, Google public relations characterizing third party software sources as malware, and new efforts such as Google Play Protect to outright block software obtained outside the Google Play store.

Because of this, we’ve launched Fortnite for Android on the Google Play Store. We’ll continue to operate the Epic Games App and Fortnite outside of Google Play, too.

Fortnite till Android finns fortfarande kvar på andra håll, om man inte vill skaffa det från Google Play. Annars kan du köra det på pc, Switch, Xbox One, PS4, Ios och Mac. Men faktiskt inte på din TI-82:a. Vad vi vet.

Skicka en rättelse
Epic har gett dig spel för 21 000 kr, ny artikel idag på fz. 19/05 Jag är inte arg, jag bara undrar varför du anser EGS monopol är OK, men monopol annars är dåligt? EGS har ibland bättre än Steam, ibland Steam/PS Store/etc etc är bättre. Men vi snackar priser, inte erbjudanden. Att jämföra reor är inte så bra, om du... 27/04 Ta ut din ilska på spelföretagen som går med på att göra sina spel tidsexklusiva på vissa platformar, inte epic games lol. Och EG har vid flera tillfällen haft bättre erbjudanden en Steam. 26/04 Jag ser du undviker mina poster. Varför? Samt, nej, de måste inte använda monopol, om än tidsbegränsat, för att bli större. Erbjud en bättre plattform, så kommer konsumenterna. 26/04 Håller inte med, det är något dom måste göra för att bli större. 26/04 Snälla förklara för mig hur Steam har ett monopol. Jag tror inte det ordet betyder det du tror det betyder. Samt, vi kan endast tjäna på konkurrens om priserna sjunker. Om de stannar på samma nivå eller tom ökar, hur tjänar vi konsumenter på det? 25/04 Du skriver "om två butiker säljer samma spel blir det konkurrens". Ja så är det, men det är precis det Epic hindrar genom att göra titlar exklusiva under en tidsperiod på EGS. Det är en sak om Epic är med från början och utvecklar ett spel, då kan man... 25/04 Abolut inte, epic games har erbjudit bättre priser och gratis spel än steam steam då och då för att dom konkurrerar. Om två butiker säljer samma spel så blir det ju automatiskt konkurrans på priser och vi känar på det. Vi förlorar endast på att steam... 25/04 Du sa det själv. Vi tjänar inte på att någon plattform har monopol. Ändå är det precis det Epic använder sig av som "konkurrensmetod". Att låsa in titlar på en enskild plattform som incitament för att handla där. Epic Store har kommit en lång väg sedan... 24/04 Det här har ingenting med "muta" att göra. En muta är att betala någon form av makthavare för att få fördelar, det är inte fallet här. Epic lockar företag till sin butik med pengar, ingenting hindrar konkurrenter som Steam att matcha Epics bud. Man kan... 24/04