Lugnande ord från Larian.

När Larian begick gameplay- och introfilms-premiärer i februari hette det att early access-releasen var "några månader" bort. Ett par månader senare ser förstås världsläget ganska annorlunda ut med rådande covid-19-pandemi. Även Baldur's Gate III-utvecklingen har påverkats, men Larians starke man Swen Vincke berättar för New York Times att early access-släpp trots allt ska ske i år.

I nuläget menar Vincke att Larian, som likt många praktiserar produktion på distans, arbetar på omkring 70–80 procent av sin normala kapacitet. Första veckan på distans gick "väldigt bra" men under vecka två och tre började det kärva i maskineriet. Bland annat för föräldrar som tvingas ta hand om sina småbarn samtidigt som de ska utveckla Baldur's Gate III. En inte jätteenkel ekvation.

We started seeing more stress on the leads in terms of communication. We'd spend all of our days just communicating — trying to solve problems, organize things, give direction.

Trots detta verkar man nu ha hittat till en slags vardag. Åtminstone till den grad att Vincke har självförtroende nog att "förvänta" sig ett early access-släpp av Baldur's Gate III senare under 2020.

Skicka en rättelse
Måste kolla in gameplay videon igen..........som konstnärs student är den cinematic extremt bra gjort och jag undrar om inte Digic Pictures eller Blur som står bakom den. Kan kolla. 23/04 Larian är en av de få studios som jag fortfarande har förtroende för, tror att det blir ett bra spel och inte så många buggar. 23/04 Projekt måste dock ha någon typ av deadline för när man behöver säga att nu får vi sätta stopp för nyutveckling och faktiskt få ut något. Problemet uppstår istället när man har en deadline som absolut inte får lov att överskridas och pga det släppa ett... 23/04 När samtalsämnet fokuserar på att få ut spelet inom snar framtid än att göra en värdig uppföljare till kanske ett av världens bästa spel (på riktigt), blir jag ytterst nervös. Det här är ett spel som ska få ta den tid som behövs för att bli klart! Jag... 23/04 bäst vara försiktiga med löften. vi vill inte ha en ny Peter Molyneux härva 23/04 Många är buggiga ja, men det är därför det heter early access. För game företag är detta en win win situation då de får in pengar, får feedback och behöver inte dra svansen i skam att deras spel inte var färdigt än!!!!! 22/04 Detta är lite av en glimt i mörkret för oss gamers. Divinity 2 är ju ett RPG av första klass och kommer detta bli ännu mer bearbetat så kommer folk stanna hemma vare det sig är Corona eller inte i farten. Önskar er kul tid i spelet...…...när det släpps.... 22/04 Jag ska verkligen försöka att aldrig någonsin köpa ett early access spel igen. Plus i princip alla early access som senare går 1.0 har ju sjukt många buggar så man får vänta någon månad till efter "färdigt" spel. Suck. 22/04 Hur menar du? Jag fattar inte om du menar att det är bra, eller om du menar att early access är bajs. 22/04 Ett välrenommerat gammalt rpg som troligen kommer sälja många många miljoner exemplar, går rakt in i Early Access, gjort av ett företag som redan släppt spel som sålt asbra och som säkert får en riktigt bra deal av att använda detta IP. Vi kommer alla... 22/04