Släng in lite andra världskriget också, vetja.

Multiplayerspel där du förlorar all utrustning du har på dig när du dör är såklart lite extra nervkittlande och ligger till grund för populära Escape from Tarkov och Cryteks Hunt: Showdown. Om du istället för läbbiga Louisiana-träsk och nedgångna öststatsområden skulle förlägga ett sådant spel i rymden skulle du få Marauder som dessutom blandar in andra världskriget.

Tidiga konceptbilder

Efter det stora kriget las alla resurser på att utforska rymden och trots att spelet utspelar sig i ett alternativt 90-tal känns mycket av estetiken igen från gamla pansarfordon och vapen som användes. Och upplägget är som de tidigare nämnda spelen: som rymdpirat försöker du roffa åt dig så mycket resurser som möjligt från diverse rymdstationer, som du tar dig till via en egen vakuumskuta. Det du lyckas fly med får du behålla, all loot försvinner om du dör.

Det finns en tidig version att testa via crowdfunding-sajten Fig och man är hyfsat nära den första milstolpen.

Skicka en rättelse
Fair enough, ser fram emot att spela det när det är färdigt. Tycker även elite dangerous är enormt tidskrävande, kört det endel, men jag tror sc kommer bli samma för mig att spela i perioder. 25/04 Jag var over the top excited när det var tänkt att bli en modern Wing Commander/Freespace. Walking simulator var inte på kartan. Synd de förstör SC42 också med en massa onödigt trams som aldrig blir färdigt. Hade de levererat SC42 hade ju intresset och... 25/04 Nå om det va en pvppve lägge så ja. inte riktigt lika men förstår vad du menar. sant det var ett tråkigt kometar. Men vad jag ville säga är att tarkov och hunt ser riktigt bra ut men bara för pvppve element agör en lite less..borde finnas option eller... 24/04 Tråkigt med kommentarer som inte bidrar överhuvudtaget. On topic: Vet inte riktigt vad jag ska tro om det. Ser väl lovande ut men är skeptisk då man har blivit bränd förut. 24/04 Konstig kommentar tycker jag. Går du in på nyheter om RTS och skriver "tråkigt med RTS spel" 24/04 Är du cynisk över att det förmodligen ballaste spelet som någonsin gjorts tar tid ? :D 23/04 Har för mig att det finns ett VR-fps i den stilen, att folk är "tyngdlösa". Annars är det väl det där spelet som släpps 2052 (Star Citizen)... 23/04 Fundering kring rymdspel: Finns det några rymdspel där det faktiskt inte är någon gravitation ute i rymden (för karaktärer dvs.). Hade varit spännande med ett FPS/RPG där man ute i rymden gled runt lite hursomhelst inne i rymdskeppen och pepprade på var... 23/04 Ahh, då missförstod jag, kollade inte på filmen. 23/04 CCP gjorde förvisso en FPS av EVE men den såg mycket bättre ut än det här. I övrigt var det väl inte mycket gemensamt med EVE Online om man tittade på filmen. Flyga jymskäpp verkar bara vara en transportsträcka mellan olika instances för FPS pvp. 23/04