Spelet ska fortsätta uppdateras men räkna inte med fler stora grejer.

I september fyller Battlefield V två år och har man hängt med sedan lanseringen har det varit lite av en berg-och-dalbana. Redan från start kändes det som en stabil grund att stå på och Dice har under åren släppt flera stora uppdateringar med både nya banor och gamla klassiker i ny skrud. De har också trampat i klaveret när de skruvat för hårt på en del parametrar och communityt har inte alltid varit nöjt.

Nu meddelar Dice att sommarens innehållsuppdatering blir den sista. Spelet kommer fortfarande få patchar men räkna alltså inte med nya banor och liknande. Så här ser planen ut framåt:

Here’s a brief overview on what’s coming:

  • New Content: A new update will be released this summer.

  • Weekly Rewards: Following the summer update, you’ll receive Battlefield Currency or Company Coin as Weekly Rewards, giving you a chance to unlock gear you may have missed.

  • Events and Activities: We’re also planning various weekly initiatives such as the reintroduction of #FridayNightBattlefield servers, where the community can play Battlefield V in a friendly atmosphere. Throwback Thursdays, where we'll look to bring you together across all of our Battlefield titles are in the works, too.

  • We are continuing our work on Community Games Updates. We are committed to bringing these to the game and we’ll keep you updated on when you can expect them to start coming online.

I blogginlägget skriver de också att arbet med att upptäcka fuskare kommer att fortsätta och de länkar bland annat en walkthrough om hur du rapporterar dem på de olika plattformarna. Den är sorterad under Plants vs Zombies Heroes men vi antar att processen är densamma.

Vad tycker du om Battlefield V idag?

Skicka en rättelse
Jag utgår från att BF 6 kommer vara genuscertifierat. 24/04 En remaster eller nytt take på vad 3an var är allt som behövs.(3an överlägset bäst) Är rätt säker på nästa blir modernt, det har mognat att vi vill ha det igen. 24/04 Ja BF3 saknar man ju rätt ordentligt :) 24/04 DICE tappade stinget för länge sedan. Bad Company 2 och Battlefield 3 var, enligt mig, de roligaste multiplayer FPS:en som någonsin skapats, men efter 3:an så har det stadigt gått nedåt. Det är så synd att jag nästan vill gråta... Förhoppningsvis så bli... 24/04 Synd att Battlefield serien utvecklas till det sämre på många sätt. Förstår inte varför dom kör på realistiska teman som ww1/ww2 eller modernt krig, när gameplayet är som en arkad shooter deluxe. 24/04 BFV har varit ett skämt. Det tog Dice ett år för att få spelet i ett acceptabelt skick - så det borde ha varit vid release. De fattar dock helt rätt beslut när de lägger ner utvecklingsstödet för BFV. Då fokuseras resurserna mot nästa spel - vad det nu... 24/04 @Juel91: Man får ju hoppas att det är det som är anledning till att man slutar med BFV nu. Nästa spel (troligen BF6) var troligen långt in i startperioden av utvecklingen med samma tänk när det gäller live-service som BFV redan innan det utannonserades.... 24/04 Det är synd att dom kände för att bränna all goodwill dom fick med 5.0 genom att släppa 5.2. Aldrig sett maken på liknande idioti. Hade dom bara fortsätt på samma spår som 5.0 var på hade folk snackat väldigt annorlunda om BF V idag. Har väldigt lite... 24/04 Som dom bokstavligt tog bort i 5.2 mot 95% av spelarnas vilja. Fyfan vilken jävla tabbe 5.2 var, lätt den värsta FPS patchen jag nånsin sett med rätt bred marginal. Slutade spela efter den, den relativt låga TTKen var något jag älskade och efter 5.2 var... 24/04 Håller helt med! I grunden ett mycket roligt spel. Det är bara synd att man aldrig fick känslan av att de satsade helhjärtat på det efter kontroverserna. 24/04