Den första delen i spelet ska bli lite snabbare att ta sig igenom.

MMORPG:t Final Fantasy XIV har en förvånansvärt bra story, men vissa tycker tydligen att den första delen är lite väl utdragen, och därför kommer Square Enix i och med sommaruppdateringen 5.3 att trimma bort "utfyllnad" så att man kan komma vidare till expansionernas story lite snabbare, som de flesta anser vara bättre än inledningen.

Utöver att ta bort material kommer man även öka belöningarna så att spelare får mer erfarenhetspoäng och utrustning. För att göra saker och ting lite extra snabba kommer man dessutom kunna använda chocobos för att flyga runt i världen efter att uppdateringen har landat, vilket man endast kunnat göra på specifika platser tidigare.

På grund av de rådande omständigheterna i världen kommer uppdateringen inte släppas i mitten av juni som planerat, utan bli försenad med upp till en månad.

Tack, Gamesradar!

Skicka en rättelse
Det behövs verkligen, minst hälften av questarna är filler-delivery i ARR, eller steg där fienderna inte längre är någon utmaning alls för din karaktär så det är riktigt svårt att låta inlevelsen göra resten så att säga. Skulle säga att detta samt hur... 27/04 Sure, problemet är egentligen inte att folk klickar bort dialogerna, utan att när du når maxlevel i vanilla spelet så måste du gå igenom nästan 150 fetch quests :S. Många av dem är gå till den här idioten och prata med honom sen kom tillbaka hit och sen... 27/04 Håller med. Nog för att FFXIV har mycket kul content senare i spelet, men det finns en anledning till att folk säger att FFXIV är ett "JRPG first, MMO second". Det är väldigt storydrivet och det behöver man nog vara okej med för att verkligen uppskatta... 27/04 A the great slog. Det är alldeles för mycket innehåll från 2.0-3.0. The seventh Umbral and Astral era har mellan 285 till 288 MAIN STORY quests att gemföra med 138 i hela heavensward expansion och 162 i stormblood. Det värsta är att visa side story ques... 27/04 Hoppas dom lyckas, tar man sig förbi ARR så tycker jag personligen att belöningen är värt det många gånger om. Riktigt gripande berättelser och intressanta karaktärer, tyvärr väldigt hjärndött rent spelmekaniskt en bra bit in, speciellt på grund av den... 27/04 Spelet är verkligen speciellt och det är lätt att tappa fokus och sluta spela, dock ska man helst ge det en bra chans. 26/04 Jag började om från början när den senaste expansionen släpptes, och spelade som en galning. Jag tröttnade dock på nytt halvvägs genom den andra expansionen och har inte rört spelet på ett par månader :( 26/04 Exakt samma här. Början har varit så förbannat tråkig att jag inte orkat med det. Ska helt klart se till att testa igen. 26/04 @Evilof: Om du inte har mycket tid men vill testa så välj Swtor. De har trimmat hur man levlar och det går fort att ta sig igenom nån av de åtta grundberöttelserna nuförtiden. Dubbelxp event fram till juni just nu förresten. Det räcker med mainstory för... 26/04 Jag gillar eg inte MMOs, men jag skulle vilja testa ett med story fokus. Så antingen FFXIV eller Star Wars... Men jag lurar ingen. Kommer aldrig hinna köra tyvärr. 26/04