Med över 10 miljoner sålda exemplar var förstås Horizon Zero Dawn 2 en fråga om när snarare än om. Ryktena om en uppföljare har prydligt radat upp sig, en pc-version släpps i sommar, och nu kommer surr från Video Game Chronicle om inte bara en uppföljare – utan om två stycken.

Enligt "flera källor" ska Horizon Zero Dawn bli en trilogi, och arbetet med en tvåa till PS4 startade efter framgångarna med originalet. Nu verkar det dock som om om man skiftat fokus helt till Playstation 5, något som rimmar väl med att Guerrilla jobbar på en PS5-titel.

Horizon Zero Dawn 2 påstås vara "gigantiskt" med en större, friare värld än sist. Ett co-op-läge påstås vara i görningen, men om det är kampanjen i co-op eller ett separat läge är oklart. FZ-läsare med gott minne minns hur originalet hade planerad co-op, men att inslaget skrotades.

Om det tredje spelet nämns inget konkret förutom att en trilogi är planerad. Och kom ihåg att alltsammans är rykten – men det börjar å andra sidan bli många Horizon Zero Dawn-rykten...