Rykteskarusellen snurrar vidare.

Med över 10 miljoner sålda exemplar var förstås Horizon Zero Dawn 2 en fråga om när snarare än om. Ryktena om en uppföljare har prydligt radat upp sig, en pc-version släpps i sommar, och nu kommer surr från Video Game Chronicle om inte bara en uppföljare – utan om två stycken.

Enligt "flera källor" ska Horizon Zero Dawn bli en trilogi, och arbetet med en tvåa till PS4 startade efter framgångarna med originalet. Nu verkar det dock som om om man skiftat fokus helt till Playstation 5, något som rimmar väl med att Guerrilla jobbar på en PS5-titel.

Horizon Zero Dawn 2 påstås vara "gigantiskt" med en större, friare värld än sist. Ett co-op-läge påstås vara i görningen, men om det är kampanjen i co-op eller ett separat läge är oklart. FZ-läsare med gott minne minns hur originalet hade planerad co-op, men att inslaget skrotades.

Om det tredje spelet nämns inget konkret förutom att en trilogi är planerad. Och kom ihåg att alltsammans är rykten – men det börjar å andra sidan bli många Horizon Zero Dawn-rykten...

Skicka en rättelse
Hoppas verkligen att coop är i ett separat spelläge! Drog faktiskt ner det igen för ett par veckor sen. Inte rört det sen jag klarade det senast men när en ny tv inhandlades blev jag ju sugen på att testa det igen. Lite spännande för först spelade jag... 28/04 antar ps4an inte är kraftfull nog om dom utvecklar den för nästa generation.. ser inte problemet,, det lär ju med tiden komma till pc också. 27/04 Japp, håller med! Längtar till att få återvända med Aloy till HZD-världen. Ska nog köpa ettan till min PC också bara för att supporta dem lite och värma upp inför PS5 i november. :D 27/04 alltså, jag blev extremt arg när jag läste detta.. ps5 exklusivt... DRIVER DOM MED MIG??!! fine, släpp det till ps5, men släpp det till ps4 också. jag tänker inte köpa ps5 också enbart för att kunna spela nästa HZD spel.. jag är liksom inte gjord av pen... 27/04 Co-op i spel som mår bäst av single player kan dra åt helvete. Usch för påtvingade uppdrag som måste spelas med någon annan och lösnkngar som rvingar en att spela med en dålig AI om man inte kopplar upp sig online. 27/04 Co-op behöver inte betyda co-op i story mode, utan kan också vara ett eget läge. Är det co-op i story mode så betyder det heller inte att player 2 ersätts av AI när man kör själv. Man får helt enkelt vänta och se, men skulle det vara en ”AI-kompis” så... 27/04 NEEEEJ!!!! Fan inte Co-Op. FAN FAN FAN!!!! Varför ska alla bra singelplayer spel hoppa på multiplayer tåget :( Jag hatar påtvingat co-op. Och om man spelar solo blir man tvingad att ha en dum AI kontrollerad partner med sig. Kommer inte köpa detta spel. 27/04 Ett av generationens absolut bästa spel! 27/04 Det hade lite av ett "öppen-världs-problem" med att mycket att plocka och samla, men i och med att världen var så varierad och välgjord ihop med att combat/gameplay var så pass bra så störde det inte mig. Men kommer det mer och med COOP, sign me right... 27/04 Bara detta är ju en anledning till att skaffa en ps5a 27/04