Gearbox hyllade, strategiska shooter får lite mainstream-kärlek.

Efter att ha portat andras spel och gjort expansioner till Half-Life, slog Gearbox igenom ordentligt 2005 med en strategsi shooter i andra världskrigsmiljö. Brothers in Arms hämtade inspiration från mer rättframma, samtida krigs-fps, men lade till möjligheten att ge order till sina medsoldater. Resultatet var en lite långsammare upplevelse, full av minnesvärda ögonblick och dramatik där man verkligen brydde sig om vilka som kämpade och dog vis sin sida.

Efter ett par regelrätta uppföljare ebbade seriens momentum ut, och försvann i ett virrvarr av avstickare och mobilversioner. Och många drömmer fortfarande om en fullvärdig fortsättning. Gearbox sade 2017 att ett nytt BiA-spel var under utveckling, men sedan dess har det varit tyst på den fronten.

I avsaknad av sådan kanske en tv-serie kan fungera som som snuttefilt ett tag, och nu meddelar Hollywood Reporter att Road to Hill 30 ska bli tv-serie, med Gearbox Randy Pitchford som exekutiv producent, och Scott Rosenbaum som showrunner. Rosenbaum:

"What I liked and hadn't seen before, is we explore German soldiers and civilians and those in high command on both sides. We meet all these real people and see the effect and the big puzzle."

Brothers in Arms byggde av verkliga händelser under “Mission Albany” i juni 1944, där amerikanska fallskärmstrupper som en del av invasionen av Normandie gjorde räder bakom fiendens linjer. Tv-serien Band of Brothers som kom 2001 lär också ha gjort intryck på utvecklarna. Kan vi hoppas på något liknande här?

Skicka en rättelse
Låter ju lite som att det (som det ofta kan vara) mest är att de har tagit ett namn och satt det på ett annat projekt för att locka lite extra tittare. Classic move. Hoppas att jag har fel och att det finns lite själ och hjärta i projektet. 12/05 Det verkar som att serien, till en början i alla fall, kommer att handla om Exercise Tiger (https://en.wikipedia.org/wiki/Exercise_Tiger). https://www.gamecrate.com/brothers-arms-tv-series-development/25815 https://www.gamesradar.com/brothers-in-arms-ge... 10/05 Wow! Ett av mina favoritspel som jag körde mycke förut! Köpte det igen på steam för några månader sedan och körde om det (fungerade utmärkt i Win 10). Hoppas de kan bli en remake på dessa spel igen! 29/04 Det finns en del äldre series från 60- och 70-talen om vi menar rena "militärserier", men inte direkt något nyare bortsett från redan nämnda BoB, The Pacific och Unsere Mütter, unsere Väter (Generation War). Sedan finns det så klart en del serier som... 28/04 Finns ju "World on Fire" som kom rätt nyligen, fastnade inte riktigt för den det lilla jag såg, kändes lite för mycket "det är andra världskriget men oooh kolla olika jättensnygga unga människor är kära i varandra under tiden". Sen kom det ju någon tysk... 28/04 Det jag också känner? Brothers in Arms var ju dessutom starkt inspirerade av BoB, både stil, era och berättarsätt. Men det blir väl lite som att sluta cirkeln antar jag? 28/04 Har vi några förslag på lämpliga skådisar? 28/04 Hoppas att den här serien kommer ha lika hög kvalité som Band of Brothers. 28/04 Unsere Mütter, unsere Väter rekommenderas starkt! 28/04 Det har du iofs rätt i. Hur många WW2 serier finns det? Kan inte ens komma på mer än band of Brothers och dess spinoff såklart. 28/04