Lantmäteriet har släppt kartor som avbildar hela Sverige i Minecraft. Kartorna baseras på data som den statliga myndigheten sitter på, och landet avbildas i block på 8 gånger 8 meter. Gävle, Kiruna, Gotland och Östergötland har fått lite mer kärlek och återges i Minecrafts svar på 4K – block på 1 x 1 meter.

Kartorna innehåller sjöar, tätorter, vägar, skogar och järnvägar, men ingen bebyggelse – du får själv knåpa ihop städerna.

Redan för några år sedan släppte Lantmäteriet kartor över landet till spelet, men den här gången funkar de till både Java- och Windows 10-versionerna, skriver myndigheten och tillägger att kartorna varit mycket populära i skolor, kommuner och på andra håll.

– Vi har fått så mycket uppskattning från skolor, kommuner och andra sedan vi släppte våra kartdata till Minecraft första gången, säger verksamhetsutvecklaren Bobo Tideström. Nu hoppas vi nå fler som upptäcker möjligheten att använda geografisk information.

För att testa Sverige i Minecraft ramlar du över till Lantmäteriet och plockar hem antingen kommunerna eller de högupplösta varianterna (varje kommun är en egen fil), och installera dem sen i ditt spel.