Hårdvaran i Xbox Series X blir ett jättekliv framåt, menar han.

Microsoft ligger i för att väcka intresse för Xbox Series X som ska släppas ungefär samtidigt som Playstation 5 i slutet av året. Nu senast är det Xbox-chefen Phil Spencer som piskar upp förväntningarna när han svarar på en tweet om tekniken i den nya konsolen.

Spencer säger att raytracingen kommer bli "great", och att känslan i spelen under nästa generation kommer förändras lika dramatiskt som vid steget från 2D till 3D. Det möjliggörs av den nya processorn, minnesbandbredden, ssd-lagringen och "DLI" (dynamic input latency, ungefär en teknik för att snabba upp kommunikationen mellan konsol och handkontroll).

Det låter onekligen intressant. Men man ska förstås komma ihåg att såväl Spencer som Sonys representanter gör sitt bästa för att sälja in sina nya konsoler. Och rent krasst är det Spencer säger inget som kan kontrolleras, utan en personlig reflektion, skickligt levererad så att den ger konsolen uppmärksamhet.

Men att Xbox Series X, och PS5, blir kraftfulla konsoler står utom tvivel. Det kanske mest intressanta nu är priserna och releasedatumen. Med E3-mässan inställd kan de uppgifterna komma när som helst.

Skicka en rättelse
Tyckte att övergången till denna generationen var sjuk när de visade nba 2k14 första gången: https://youtu.be/ADfjrh12L38 Jämförelse med 2k13: https://youtu.be/WSpXYcCmHuY Sen att det bara blev sämre därifrån var ju lite tråkigt. 29/04 Det här var intressant. Nu äger jag både PS4 och Xbox One, men jag säger tvärtom, dvs att Xboxen är den jag tycker vann när det just gäller integreringen med streaming, Plex, tv-passthru, youtube, netflix. Den användes mest i början just som mediacenter... 28/04 Ja nej så skrev han ju inte. Bra att du förtydligade detta för fz läsarna. :) Det hoppet som 2d till 3d händer inte på släppet. Men under den kommande generationen. Också lite tveksamt. 28/04 Leverera först, snacka sen! Lite tråkigt med allt hårdvaru-snack, att man på båda sidor snackat in sig i det hörnet. Mycket av att PS4 "vann" i början handlade ju om för sin tid (för min del) god integration med streaming-tjänster, kunna köra PLEX och... 28/04 Att Phil Spencer tar i från tårna, lär väl inte förvåna någon. Kommer väl till en början bli knappt märkbar grafisk skillnad, mot hur de snyggaste spelen ser ut nu, gissar jag. Sen blir det sakta snyggare o snyggare, när utvecklarna haft några år på sig... 28/04 Rolig han är 🤣🤣🤣 Den kommer va lika bra som en pc va för 3år sen hahaha. 28/04 Med tanke på hur simpel grafiken är så är det ju mest patetiskt att det inte är mer än så.. det är inte ens imponerande att den kan rendera hyffsade avstånd, för du har fortfarande massa fula pop-ups hela tiden där stora block av världen kommer upp ur... 28/04 Trams. Spel har alltid blivit snyggare med tiden och hoppet nu är inte så stort. Jag kan nästan lova att vi fortfarande kommer vara fast vid 25-30 FPS (för de snyggaste spelen), som alltid på konsol då grafiken måste pushas till max för att det ska se... 28/04 Inte lika snyggt att komma med falska påståenden :). 28/04 https://i.kym-cdn.com/entries/icons/facebook/000/023/021/e02e5ffb5f980cd8262cf7f0ae00a4a9_press-x-to-doubt-memes-memesuper-la-noire-doubt-meme_419-238.jpg 28/04