Microsoft ligger i för att väcka intresse för Xbox Series X som ska släppas ungefär samtidigt som Playstation 5 i slutet av året. Nu senast är det Xbox-chefen Phil Spencer som piskar upp förväntningarna när han svarar på en tweet om tekniken i den nya konsolen.

Spencer säger att raytracingen kommer bli "great", och att känslan i spelen under nästa generation kommer förändras lika dramatiskt som vid steget från 2D till 3D. Det möjliggörs av den nya processorn, minnesbandbredden, ssd-lagringen och "DLI" (dynamic input latency, ungefär en teknik för att snabba upp kommunikationen mellan konsol och handkontroll).

Det låter onekligen intressant. Men man ska förstås komma ihåg att såväl Spencer som Sonys representanter gör sitt bästa för att sälja in sina nya konsoler. Och rent krasst är det Spencer säger inget som kan kontrolleras, utan en personlig reflektion, skickligt levererad så att den ger konsolen uppmärksamhet.

Men att Xbox Series X, och PS5, blir kraftfulla konsoler står utom tvivel. Det kanske mest intressanta nu är priserna och releasedatumen. Med E3-mässan inställd kan de uppgifterna komma när som helst.