Ytterligare ett steg för att samla alla dina spel i en tjänst.

För snart ett år sedan släppte GOG en första betaversion av Galaxy 2.0, deras egen klient som ämnar bli speltjänsternas härskarring. Den skarpa versionen ska enligt uppgift dyka upp inom kort men i väntan på den har de släppt en intressant uppdatering. Den senaste versionen kan lista de spel du har tillgång till via olika prenumerationstjänster, såsom Xbox Game Pass till pc. Spontant känns det som en riktigt trevlig funktion då det ibland kan vara svårt att sortera bland alla spel som är tillgängliga i dessa bufféliknande tjänster.

De har också gett användarna möjlighet att länka flera startfiler till ett spel samt stöd för olika parametrar, något som är särskilt användbart vid till exempel moddar eller andra inställningar som inte går att komma åt via spelet. Du ska bara behöva starta om klienten för att få den nya uppdateringen.

Skicka en rättelse
Hetsa inte upp dig så mycket. Det är bra att veta, att gog själva inte anser att företaget heter Good Old Games och att namnändringen var en produkt av att sidan behövde ändra fokus från bara gamla spel. Jag bara väntar på att dom kommer droppa drmsaken... 02/05 Jag har steam overlay avstängt jämt för den brukar ligga och suga nästan 1gb ram i bland men det värsta är vad som kallas för steam client webhelper brukar ibland använda 5-10% av CPUn när jag spelar. Jag har prövat allt installera om steam och Win 10... 29/04 Kan förövrigt nämna att Galaxy 2.0 är släppt på riktigt nu. 29/04 Spelbranchen växer hur mycket som helst. Klart GoG utvecklast på 12 år, konstigt vore det ju annars. Att de bytt namn förstår jag inte vad det har med saken att göra. De har ju kallats GoG sedan starten men officiellt hetat Good Old Games. Att de kortad... 29/04 Låt mig bara påminna att det du kallar gog har förändats mycket och är INTE samma sak som det var för 12 år. Det hette inte ens gog då, utan bara good old games, för det var just det. Sedan dess har man ändrat fokus och var då tvungen att också ändra... 29/04 Tveksamt. De riktar ju inte ens in sig på att sälja alla nya spel, de är inte direkta konkurrenter till Epic, Steam, Origin mfl. Och det sades exakt samma sak när GoG rundades för 12 år sedan och dom är fortfarande kvar uppenbarligen :) 29/04 Folk verkar inte inse att gog är på väg exakt åt det hållet dom inte vill. Det enda som hindrar gog för att sälja "mera" nya spel är den där konstiga DRMsaken dom har, den saken kommer inte överleva för evigt heller, så fort bägaren tippar över så försv... 28/04 Du behöver ingen launcher för spel du köper på gog iaf 28/04 Ja, det går. Kolla in här https://www.gog.com/forum/general_beta_gog_galaxy_2.0/how_to_add_battlenet_in_gog_galaxy_208 28/04 Spela bara gamla spel. 28/04