Men hur många? Square Enix vet inte.

Efter många, många års väntan är Final Fantasy VII Remake till sist här. Betygen är höga och åsikterna många (inte minst i den spoilertäta diskussionstråden i forumet). Men som bekant är detta bara första delen av flera, och hur många fler vi får har Square Enix ännu inte klubbat.

Men det kommer bli fler och kortare, snarare än färre och längre. Det framgår i boken Final Fantasy VII Remake Ultimania som just släppts i Japan, och där valda delar blivit översatta (tack, The Sixth Axis). Regissören Tetsuya Nomura berättar att man vill ha ut nästa del "ASAP".

If we divide the story into large parts, it'll take longer to make. If we divide it into more detailed smaller sections, then developing it will be faster. I hope to release the next one ASAP.

Hur många vet alltså inte ens Square Enix, och producenten Yoshinori Kitase säger att de tar "ett steg i taget". Spekulationerna om tre delar är, just, spekulationer. Kitase tillägger också att man inte kommer drastiskt ändra berättelsen i den redan påbörjade fortsättningen av remakesjuan.

Please assume the story of FFVII will continue as FFVII always has.

Och kom ihåg: kliar det i fingrarna om tankar kring storyn finns spoilertråden i forumet.

Skicka en rättelse
Mycket potential har onekligen missats. Det är riktigt synd. Det är så märkligt att Square tryckt så på att de ville visa upp Midgar, men så får man ändå knappt se något nytt. Att se mer av kloakerna eller promenaden från kyrkan till Aeris hus är inte... 29/04 Det som stör mig kanske mest är ju att det finns så mycket potential till något helt fantastiskt. Ibland glimtar det till i vad det "kunde" ha varit, som besökte hos Jessies föräldrar och de har verkligen kunnat göra detta spel runt Avalanche deras bakg... 29/04 Fräsigt av dig att överdriva personens resonemang med att det ska vara gratis. Så jag antar att du var ironisk. 29/04 Absolut är det bättre om det varit gratis men jag gissar att de anställda på Square Enix också vill ha betalt. ;) Men känns som en trend vi går emot nu att de delar upp spelet. Men är man tålmodig och väntar kan man säkert få hela spelet för 600........... 29/04 Jag håller med oerhört mycket. Square pratade hela tiden om att expandera Midgar, visa upp mer av staden och fördjupa och blablabla. Mer eller mindre skitsnack enligt mig. Det enda nya vi fick se av Midgar var i kapitel 4, vid besöket hos Jessies föräld... 29/04 Det är precis det här jag kritiserar mest i re-maken, egentligen ännu mer än slutet (som också går att kritisera) Jag tycker tempot är helt åt helvete off och det känns som om de haft ett mål på att spelet ska vara x antal timmar, sen har utvecklarna... 29/04 Ja, mycket av innehållet i remaken känns inte särskilt relevant för att driva handlingen framåt, utan är snarare utfyllnad för att Square ska kunna släppa ett spel med utlovad spellängd. Sidouppdragen kunde ha skippats helt, de var i stort sett bedrövli... 29/04 Nej, det här låter inte roligt. Tre delar är perfekt. Del 1 är Midgar, del 2 Kalm t o m Forgotten City, del 3 Icicle Inn t o m spelets slut. Min hype dog rätt mycket efter att ha spelat del 1, det var inte den remake jag drömt om i 22 år. 29/04 Va? Du vet att deras förra FF släpp, FFXV, sålde väldigt bra? 29/04 När jag spelade originalet då det begav sig 1997 så trodde jag, precis som du, att spelet skulle sluta i samband med att denna första del tar slut. Inget annat spel som jag hade spelat innan dess hade varit längre än så. Chocken var enorm när jag insåg... 29/04