Nästa Battlefield kom just lite närmare.

EA och Dice är i färd med att styra om sina utvecklingsresurser mot Battlefield 6. Och det verkar innebära att man smalnat av den period under vilken spelet, som ännu inte har något officiellt namn, ska släppas.

Man siktar på att släppa Battlefield 6 (vi kallar det så) under 2021, säger en talesperson till Video Games Cronicle.

Longer term, the studio is focused on the future of Battlefield that we’ll be bringing to players in 2021.

I januari i år sa man att nästa Battlefield skulle lanseras budgetåret 2022, vilket sträcker sig från april 2021 till mars 2022. Så det nya beskedet betyder att Battlefield 6 ska släppas mellan april och december nästa år.

Nyligen sa EA och Dice att Battlefield V får sin sista innehållsuppdatering i sommar, och nu kommer liknande besked om Star Wars: Battlefront II. Spelet får i dag sin 25:e och sista gratis innehållsuppdatering (The Battle on Scarif).

Looking beyond April, we’re transitioning to a phase where the servers, in-game challenges, recurring events such as Double XP and more, and game support will carry this broad and rich Star Wars gaming experience into the future. This means that we’re moving away from delivering regular content updates. As the game lives on with the players and our community, we’re looking forward to hearing your stories for years to come.

Battlefront II-beskedet väcker frågan om Dice nu gjort sitt med Star Wars-licensen? 2013 fixade EA rätten att göra Star Wars-spel i tio år, och så här långt har Dice gjort två Battlefront-titlar och Respawn ett spel (Fallen Order). Med ett nytt Battlefield nästa år är frågan om Dice hinner göra ett till Star Wars-spel innan licensen löper ut. Och om de får.

Skicka en rättelse
Ja, ser ut som senaste Cod:MW. :) 29/04 Mycket intressant! Jag har spelat sjukt mycket BF1 fram tills att BFV släpptes och har haft riktigt kul med det sistnämnda, men återgick till BF1 igen för några veckor sedan. Det är verkligen dag och natt när det kommer till produktion; BF1 har mycket... 29/04 Här sitter jag och håller tummarna förgäves att nästa blir BF 2143. 29/04 Jaha, nä. Har gått på den här minan lite för många gånger nu. Det får bli något väldigt exceptionellt om jag ska ge det en chans till. Både SWBF 1 o 2 och BF V har utöver snedfokus på många sätt också känts halvhjärtade i sin postlaunchsupport innehålls... 29/04 De borde gjort BF ME! Hade vart episkt roligt att spring runt som ME klasser i ett BF spel 29/04 Håller med om mångt och mycket här. Jag har haft roligt med BF V, utan tvivel. Bra mycket roligare än med BF1 iaf. Mitt största problem med BF V är att det känns som att det knappt finns några banor. Harvar om och om igen och väldigt få banor känns som... 29/04 Enig :D 29/04 Enligt rykten så startade utvecklingen av BF6 före BFV men då med titeln Bad Company 3, men pga att Bad Company "feelingen" i gameplayet inte var där fick man ändra inriktning och göra om stora delar och istället rikta in sig på ett BF3/BF4 likande spel... 29/04 @Whatamada: Ifall de annonserar 6an med en remake version av denna kommer jag vara 5år på nytt haha https://youtu.be/xP0Ij1_VTY0 29/04 Om det är stressat från DICE eller inte, vet nog först vid release (om någonsin). Vi har ju inte en aning (än) om hur länge eller i vilken omfattning de jobbat på BF6, så lite tidigt att bli orolig. För egen del hoppas jag att de tar klivet tillbaka och... 29/04