På fredag är det första maj, där vänstern traditionsenligt har anordnat demonstrationståg, men på grund av den rådande pandemin blir det såklart svårt att samlas i större folkmassor. De flesta partier har istället planerat olika livesända event, antingen via Facebook eller någon annan plattform, men Vänsterpartiet har hittat ett alternativ till fysiska tåg - World of Warcraft.

Det började som ett aprilskämt på Vänsterpartiet Umeås Facebook-sida, där man skrev att tåget skulle starta 13:37 på servern Argent Dawn, i Horde-staden Orgrimmar för att sedan marschera till Valley of Trials där festligheter tilltar, med bland annat utlottning av epic och legendary loot, för att sedan mucka gräl med "alliansen" vid crossroads.

Aprilskämtet som togg snurr (Bild: Vänsterpartiet Umeås Facebook-sida)

Folk verkade dock gå igång så mycket på denna idé att det faktiskt blir verklighet. Till DN säger Jonas Sjöstedt att han ser det som en "kul grej" trots att han aldrig själv har spelat. Samtidigt planerar MUF en motdemonstration men det kommer förmodligen inte bli något handgemäng, Argent Dawn är rollspelsserver.

Vi har sökt Jonas Sjöstedt via Twitter för en kommentar.