Från och med nu fram till 21 maj kostar det lite mer energi för att klicka hem Epic Games Stores gratistitlar. I ett inlägg förklarar Epic att man gör detta för vår skull, och vill "uppmuntra våra spelare att förbättra säkerheten kring deras Epic-konto". Detta gör man genom tvåstegsverifiering genom lösenord plus sms, mail eller verifierings-app. Här finns en guide för hur du går till väga.

Skulle du inte ha tvåstegsverifiering aktiverad kommer du att mötas av följande meddelande:

Two Factor Authentication Required
Claiming this free game requires you to have Two-Factor Authentication setup on your account. Two-Factor Authentication provides an additional level of security to your Epic Games account and will help prevent unauthorized access.

Med tanke på att Nintendo nyligen drabbats av intrång som drabbade 160 000 konton ligger den här Epic-uppmaningen definitivt inte fel i tiden. Det har dock spekulerats i att Epic inte bara gör det för (vår) säkerhets skull, utan för att sätta käppar i bot-hjul och ta krafttag mot försäljning av Epic-konton, med ett spelbibliotek av titlar som tidigare varit gratis. (Tack, Eurogamer.)

Just nu är For the King gratis, och imorgon vankas Amnesia: The Dark Descent och Crashlands.