Epic hävdar att de gör det för (vår) säkerhets skull.

Från och med nu fram till 21 maj kostar det lite mer energi för att klicka hem Epic Games Stores gratistitlar. I ett inlägg förklarar Epic att man gör detta för vår skull, och vill "uppmuntra våra spelare att förbättra säkerheten kring deras Epic-konto". Detta gör man genom tvåstegsverifiering genom lösenord plus sms, mail eller verifierings-app. Här finns en guide för hur du går till väga.

Skulle du inte ha tvåstegsverifiering aktiverad kommer du att mötas av följande meddelande:

Two Factor Authentication Required
Claiming this free game requires you to have Two-Factor Authentication setup on your account. Two-Factor Authentication provides an additional level of security to your Epic Games account and will help prevent unauthorized access.

Med tanke på att Nintendo nyligen drabbats av intrång som drabbade 160 000 konton ligger den här Epic-uppmaningen definitivt inte fel i tiden. Det har dock spekulerats i att Epic inte bara gör det för (vår) säkerhets skull, utan för att sätta käppar i bot-hjul och ta krafttag mot försäljning av Epic-konton, med ett spelbibliotek av titlar som tidigare varit gratis. (Tack, Eurogamer.)

Just nu är For the King gratis, och imorgon vankas Amnesia: The Dark Descent och Crashlands.

Skicka en rättelse
Det är inte främst onödigt då, dom som tar ditt konto kan ex fuska i cs gör du konto svartlistat. Dom kan sälja alla items på ditt konto/inventory. Det finns väldigt många saker och om jag inte är helt ute och cyklar har du inte tvåvägs skydd och detta... 30/04 Det är företagens skyldighet att skydda sina kunders konton. Så det är inte mycket att orda om. 30/04 Självklart ska de hålla koll på din data. Men det är skillnad på dataintrång och att någon använder ditt användarnamn och lösenord för att logga in i ett system. Problemet är ju inte heller en sån som du som har bättre koll på dina lösenord utan problem... 30/04 Kanske jag som är cynisk och anser att jag ska inte behöva hålla på med massa extrasteg för att företaget inte kan hålla rätt på sin information/data. Har bra koll på mina konton och lösenord via keepass(Kräver lösenord + krypteringsnyckel ). Har två-vä... 30/04 Chansen är rätt liten om du har vettiga lösenord och byter ibland. Kör MFA på vissa ställen och andra inte, har aldrig blivit hackad. Man kommer rätt långt med sunt förnuft. Ej glömma att dålig hantering av mobilen kan vara en jätterisk i sig.. apropå... 29/04 Säker på det? Nej 2FA är långt mycket smidigare än krånglet vid eventuell kontokapning. Säg att någon loggat in på STEAM, spelat och ordnat en VAC-ban... Valve lyfter ALDRIG på en VAC-ban. 29/04 Förstår det bökiga med multifaktor och det finns ju vissa lösningar som är smidigare än andra, men det är nog något som företagen åtminstone måste erbjuda för att inte bli anklagade för att vara på tok för slappa. Sen så är det väl lite som med vacciner... 29/04 Använder 2FA överallt numera och blir sur på de sidor/tjänster som inte tillhandahåller detta för sina kunder sedan jag blev av med ett Origin-konto en gång i tiden. :D 29/04 Mitt steam-konto har blivit hackat en gång men tog väl ca.. 2-4 timmar att få tillbaka det? Det var ca 8-9 år sen. Går ju alltid att få tillbaka konto om du sparar dina uppgifter. "Bara trycka på en knapp" är en knapp för mycket. Att jämföra det med ban... 29/04 1. Man behöver inte ha mobilen. 2. Man behöver inte göra de varje gång man loggar in, precis som på alla andra ställen. 29/04