Med lågt pris och 200-250 tillgängliga spel har Game Pass blivit det närmaste spelvärlden kommit Netflix. Prenumerationstjänsten har fått mycket beröm, och nu berättar Microsoft för första gången hur populär den är.

Game Pass har över 10 miljoner användare på pc och Xbox sammanlagt, berättade vd:n Satya Nadella i samband med att Microsoft presenterade en kvartalsrapport i går. Det skriver Games Industry och andra. Han sa också att Xbox Live har nära 90 miljoner aktiva användare och att man det senaste kvartalet haft "rekordstort engagemang".

Game Pass är alltså en prenumerationstjänst som för en månadskostnad ger dig tillgång till ett antal spel: cirka 260 på Xbox One och nära 200 på Windows 10-datorer. Alla Microsofts egna nya spel läggs till där från dag ett. Nya spel läggs till och vissa tas bort löpande.

Ordinarie pris är 99 kronor i månaden, men på pc råder en långvarig rabatt så det är nere på 45 kronor i månaden. Men – man har ett starterbjudande för 10 kr/månad. Inte mycket att bråka om då. Det finns också ett kombinationserbjudande där du får Game Pass för både pc och Xbox, plus Xbox Live Gold (prenumeration för att spela Xbox-spel online), kostar 10 kronor i starterbjudande och sen 135 kronor/månad. Läs mer om Game Pass här.