Spelens Netflix är populärt.

Med lågt pris och 200-250 tillgängliga spel har Game Pass blivit det närmaste spelvärlden kommit Netflix. Prenumerationstjänsten har fått mycket beröm, och nu berättar Microsoft för första gången hur populär den är.

Game Pass har över 10 miljoner användare på pc och Xbox sammanlagt, berättade vd:n Satya Nadella i samband med att Microsoft presenterade en kvartalsrapport i går. Det skriver Games Industry och andra. Han sa också att Xbox Live har nära 90 miljoner aktiva användare och att man det senaste kvartalet haft "rekordstort engagemang".

Game Pass är alltså en prenumerationstjänst som för en månadskostnad ger dig tillgång till ett antal spel: cirka 260 på Xbox One och nära 200 på Windows 10-datorer. Alla Microsofts egna nya spel läggs till där från dag ett. Nya spel läggs till och vissa tas bort löpande.

Ordinarie pris är 99 kronor i månaden, men på pc råder en långvarig rabatt så det är nere på 45 kronor i månaden. Men – man har ett starterbjudande för 10 kr/månad. Inte mycket att bråka om då. Det finns också ett kombinationserbjudande där du får Game Pass för både pc och Xbox, plus Xbox Live Gold (prenumeration för att spela Xbox-spel online), kostar 10 kronor i starterbjudande och sen 135 kronor/månad. Läs mer om Game Pass här.

Skicka en rättelse
Oj, en majoritet skulle jag tro. Det är ju det som gör sådana här tjänster så attraktiva ur businessynpunkt. Har man väl håvat in någon är chansen stor att de blir kvar (finns säkert omfattande undersökningar som visar detta). Jag tittade väldigt lite... 01/05 @Ruffles: Undrar hur många av Netflix:s abonnenter som bara har det igång av slentrian? Jag tycker personligen att efter en månad har man sett det som är sevärt i deras rätt fattiga utbud, sedan är man nöjd och kan återvända en månad nästa år. 01/05 Jag kollade bakåt på min blogg (http://www.frispel.net/2019/05/uppgift-game-pass-har-tio-miljoner-anvandare/) och såg att det så sent som i oktober fanns uppgifter som cirkulerade att Game Pass då hade 9,5 miljoner prenumeranter. Det verkade alltså stäm... 01/05 Kul för microsoft att deras tjänst går bra. Undrar hur många det är som jag som betalade 10kr för ultimate dealen? Den var riktigt prisvärd men när den går ut nästa sommar så får jag se om jag fortsätter, beror på om Microsoft kommer ut med några exklus... 30/04 Tack för tipset, skitbra att det funkar till PC C 30/04 Fantastiska siffror! Framförallt på så kort tid, ställer övriga liknande tjänster i skuggan. Alla Xbox Game Studios-spel dag 1, bara det är värt pengarna. Särskilt med tanke på vad som komma skall från dem... Lägg därtill massor av grymma tredjepartsspe... 30/04 Bra tjänst. Tyvärr finns det inga spel som lockar mig. Hoppas det kommer mer i framtiden. 30/04 Spelar Game pass PC varje dag typ. En perfekt kombo att utnyttja hårdvaran i PCn och samtidigt som jag kan stilla mitt achievement-beronde från xbox tiden.. 30/04 Brukar köra origin access och gamepass en gång per år på pc för att köra igenom/testa några spel i en månad. Riktigt bra pris för det 30/04 En mycket bra tjänst, den har fått mig att prova på spel som jag antagligen aldrig skulle testa annars! 30/04