1000 år efter Leif Erikssons eskapader återvänder vikingarna till Kanada.

Anledningen till att Ubisoft kan fortsätta den smått vansinniga takten på sina Assassin's Creed-spel, som ändå saktat ner till vartannat år, är en kraftsamling mellan ett gäng olika studios. Ofta har någon huvudansvaret medan de andra stöttar och frågan är om inte Valhalla innebär någon form av rekord. Denna gång är det Montreal som håller i rodret men inte mindre än 14 Ubisoft-studios är med och hjälper till.

Vi vet inte än exakt vilken tidsperiod Valhalla kommer att utspela sig i, även om det fanns gott om spekulationer i tråden från gårdagens avtäckande, men för den historieintresserade finns det en tydlig koppling mellan vikingar och Kanada. Leif Eriksson och hans vikingar ska ha varit de första européer som landsteg i landet, vid nuvarande Newfoundland. Där hittade upptäcktsresanden Helge Ingestad så sent som 1960 L'Anse aux Meadows, den enda säkra nordiska bosättningen i Nordamerika (enligt Wikipedia).

Ubisoft har som bekant två studios i Sverige, Massive i Malmö och en i Stockholm som leds av Patrick Bach, tidigare General Manager på Dice. Vad vi vet arbetar båda på det kommande Avatar-spelet.

Skicka en rättelse
@Walter S.A. Iego: såg trailern, det verkar som att de är mer eller mindre bara vikingar mot engelsmän och du slåss som en vanlig viking i ett krig bara att du har en "assassins blade" 01/05 Svarta läderpants och kaststjärnor :) 30/04 Jomsvikingarna är väl det närmaste vi kommer Mellanösterns assassiner annars. De var inte nödvändigtvis lönnmördare, men precis som assassinerna var de religiöst motiverade motståndsmän mot korsriddare. 30/04 @Arcadia: ja så bra var dom, att ingen vet exakt hur dom var hehe, nåja vi får väl se vad dom kommer upp med. tror att dom har ganska fria tyglar med vart dom vill ta de. 30/04 @Kyraal: jag har inte spelat assassins creed sen 2:an så ja vet inte hur dom har blivit annorlunda sen dess. men för mig känns de lite skumt o tänka en viking lönnmördare som specialiserar sig på de. men lite kul är de iaf att man dom gör de också tycke... 30/04 Det blir väl det alltid har varit: de vanliga tidsenliga kläderna för eran i fråga, men med en huva i tillägg. Men det spelar väl ingen större roll egentligen med tanke på hur AC-spelen fungerar nu. Du kommer ju ha en massa olika rustningar och vapen,... 30/04 Nej precis, det var aldrig nån som haffade dem så vi vet inget om dem. 30/04 lustiga är att när ja tänker på vikingar så tänker jag inte direkt på lönnmördare. nån som kan ge mig ett exempel på hur dom skulle se ut? i vilket fall det ska bli kul o se deras spin på de. det blir väl en sån seax kniv kanske? 30/04 Main game med fokus på det du skrev och sen lite dlc med räder österut och självklart en expedition till Amerika. Borde gå att få in i storyn ganska enkelt. 30/04 Well, möjligt att det är både och. Räderna måste väl till mestadels vara syd/syd-väst om där vikingarna bor medans konflikter mellan klaner är i hemländerna. 30/04