Anledningen till att Ubisoft kan fortsätta den smått vansinniga takten på sina Assassin's Creed-spel, som ändå saktat ner till vartannat år, är en kraftsamling mellan ett gäng olika studios. Ofta har någon huvudansvaret medan de andra stöttar och frågan är om inte Valhalla innebär någon form av rekord. Denna gång är det Montreal som håller i rodret men inte mindre än 14 Ubisoft-studios är med och hjälper till.

Vi vet inte än exakt vilken tidsperiod Valhalla kommer att utspela sig i, även om det fanns gott om spekulationer i tråden från gårdagens avtäckande, men för den historieintresserade finns det en tydlig koppling mellan vikingar och Kanada. Leif Eriksson och hans vikingar ska ha varit de första européer som landsteg i landet, vid nuvarande Newfoundland. Där hittade upptäcktsresanden Helge Ingestad så sent som 1960 L'Anse aux Meadows, den enda säkra nordiska bosättningen i Nordamerika (enligt Wikipedia).

Ubisoft har som bekant två studios i Sverige, Massive i Malmö och en i Stockholm som leds av Patrick Bach, tidigare General Manager på Dice. Vad vi vet arbetar båda på det kommande Avatar-spelet.