Ubisoft tar sjumilaklivet från antikens Grekland till vikingatiden.

Igår bekräftades äntligen det många anade: nya Assassin's Creed kommer lastat med vikingar. Trailerpremiären lät dock vänta på sig ytterligare ett dygn, men nu är stunden kommen.

Det är visserligen "bara" en filmisk trailer. Vi får vänta ytterligare på gameplay-debuten, men i ett pressmeddelande bekräftar Ubisoft julen 2020 som releasefönster. Då släpps Assassin's Creed Valhalla till pc, PS4, Xbox One, Stadia samt till nextgen-konsolerna Playstation 5 och Xbox Series X.

Inget gameplay, som sagt, men vi får smakprov tack vare de första skärmdumparna.

En liten glimt av kvinnliga varianten av Eivor.

Äventyret i Valhalla tar dig till England under den "mörka eran", men...

...detta är högst troligt inte England.

Precis som senast får vi välja att spela som man eller kvinna, antingen som manliga eller kvinnliga Eivor; ett fyrverkeri till viking som vuxit upp till sagor om ärofyllda slag. Vikingasagan kommer att ha England "mörka ålder" som fond. Vårt äventyr äger rum under 800-talet. Eivor kommer leda sin klan över Nordsjön mot Englands rika land, "men trasiga", kungadömen. I det nya landet tas Eivor och kompani knappast emot med stora famnen, utan de stämplas snabbt som hedningar.

We can't wait for players to experience the incredible Viking journey ahead of them. Being in Eivor's boots as both a Viking raider and a clan leader, players will face the conflicts of establishing a new home while in the midst of a power struggle for control of England.

Det berättar Ashraf Ismail, creative director. Låter inte det som att basbyggande är på gång? Jovisst, för Eurogamer avslöjar lead producer Julien Laferrière att bosättningen är en central del, där dina olika äventyr tar sin början. Din by kommer växa, bröllop firas, och band knytas. Även dina "svåra beslut" kommer speglas i hur din bosättning ter sig och ser ut.

It's your own Viking village you'll see prosper and grow, and which your clan mates will live in.

Klart är att rollspelen fortsätter influera Assassin's Creed, med viktiga beslut i både dialoger och under strider. Allianser ska också spela en viktigt roll, och du måste "välja klokt".

Politiska band är viktiga att knyta.

Striderna ska återigen ha stöpts om i grunden.

"Vänta, vi kommer med fredliga avsikter!"

Bakom rodret till den här vikingaskutan hittar vi Ubisoft Montréal, som senast ansvarade för Assassin's Creed Origins. Men de är på sant Ubi-manér uppbackade av 15 andra studior.

Stridssystemet ska vara omstöpt, och vi kommer som synes kunna hantera vapen i båda händerna mot en "större variation" av fiender. Bättre koll på detta lär vi får när gameplay vankas.

När senaste spelet, Assassin's Creed Odyssey, avslöjades i juni 2018 gjordes det med en tryckspark i magen. Teasern var fem sekunder. När Assassin's Creed Valhalla igår bekräftades valde man istället ett Photoshop-maraton på över åtta timmar. Du kan se en snabbrepris här.

Skicka en rättelse
ah, ja tack!!!! Ha det visste jag faktiskt, men jag undrade vilken studio ligger bakom cinematics. Stora spelstudion som Ubisoft har ofta lagt sina cinematics i DIgic Pictures händer, och det var det jag undrade, för denna Valhalla var riktigt, riktigt... 22/05 Exakt, det är Ubi Montreal. Men fler studios är inblandade med såg jag. Dessa som håller på med det nya piratspelet skull and bones har gjort striderna till havs t.ex. 22/05 @krislevin: Assassin's Creed Origins is an action-adventure video game developed by Ubisoft Montreal and published by Ubisoft. (https://en.wikipedia.org/wiki/Assassin%27s_Creed_Origins) och Assassin's Creed Valhalla is an upcoming action role-playing... 21/05 Hmm, ok. Undrar vilka det är. Jag gissar på Digic Pictures, för de har gjort många AC cinematics. Det vore intressant att veta. 18/05 Vad är du på för Masterylevel? :) 16/05 Jättehypad inför det här spelet, som vanligt när det gäller Assassin's Creed. Är lite rädd för att räkna ihop timmarna jag har lagt på AC spelen och odyssey börjar bli lite sönderspelat på omgång 3 ;) Hade hellre sett feudala japan men Vikingar...jag... 16/05 Nu är jag förvisso ingen expert på senmedletida kläder (långt därifrån), men av det jag läst mig till så verkar kläderna i spelet vara hyggligt lika de som användes av bönder, borgare och adeln under senmedeltiden och renässansen. Det är väl vissa kvinn... 15/05 Precis som i de äldre spelen så har du alltid ett val hur du ska göra din "approach". Redan i det första spelet så kunde du ju välja att springa in som en dåre och hugga soldater hej vilt om du så önskade. :) Förutom det faktum att serien går framåt frå... 14/05 @breahl: hmm, det talar ju gott om projektet. Origins var ju början på ett gott liv i Egypten. Har även spelat lite Odyssey, och det var en underbar upplevelse. De har framtagit underbara miljöer och klart uppseendeväckande Gameplay system. Jag tror de... 06/05 @Dominus: Vikingar. 04/05