Igår presenterades till sist Assassin's Creed Valhalla för världen, där du i rollen som vikingen (eller sköldmön) Eivor gör resan från Norges karga kust för att pröva lyckan i 800-talets England. Det vore ju förstås inte ett nytt Assassin's Creed om Ubisoft inte gav oss en hoper utgåvor att botanisera bland, med ett litet diagram för att tydliggöra skillnaderna dem emellan.

Att köpa vräkiga versioner av spel, och inte minst att förhandsboka desamma, är nu som alltid en het potatis bland spelare. Men låt oss åtminstone ge dig Valhalla-förutsättningarna.

Valhalla har, sett till digitalt innehåll, tre olika versioner vid lanseringen sent i år. Förutom standardutgåvan har vi gold- och ultimate-versionerna. Gold ger oss säsongsbiljetten som ännu inte är klarlagd i detalj mer än att vi får chansen att "utforska nya platser, och upptäcka ny utrustning". Då Odyssey hade två fylliga dlc-trilogier kan vi kanske hoppas på något liknande här.

Innehållet i ultimate-utgåvan.

Ett steg över gold-utgåvan finner vi den mest packade versionen. Ultimate kommer, förutom säsongspasset, med berserker-innehåll; utrustning för din Eivor, ett långskepp och särskilda statyer och träd för din bosättning. Dessutom får du exklusiva runor att smycka Eivor med.

På ren svenska: mycket tingeltangel blir det att piffa upp Eivor med.

Gold kostar från 1 000-lappen, medan ultimate börjar på hundralappen över denna, men det finns – såklart! – också en dyrgrip till samlarutgåva. Den ser du högst uppe, och är ultimate-versionen med statyett föreställandes kvinnliga Eivor på sitt långskepp, cd-skiva med soundtracket ("valda delar"), 5 cm hög (manlig) Eivor-staty, steelbook och tre litografier.

Den här kostar runt 2 200 kronor och är Ubi Store-exklusiv. Värt att påpeka är att du ännu inte kan boka Playstation 5- eller Xbox Series X-versionerna. Blir de dyrare? Nästa torsdag vankas det uppesittarkväll med Series X-spelen, där även Assassin's Creed Valhalla premiärvisas.