Den dyraste kostar lite över 2 000 kronor.

Igår presenterades till sist Assassin's Creed Valhalla för världen, där du i rollen som vikingen (eller sköldmön) Eivor gör resan från Norges karga kust för att pröva lyckan i 800-talets England. Det vore ju förstås inte ett nytt Assassin's Creed om Ubisoft inte gav oss en hoper utgåvor att botanisera bland, med ett litet diagram för att tydliggöra skillnaderna dem emellan.

Att köpa vräkiga versioner av spel, och inte minst att förhandsboka desamma, är nu som alltid en het potatis bland spelare. Men låt oss åtminstone ge dig Valhalla-förutsättningarna.

Valhalla har, sett till digitalt innehåll, tre olika versioner vid lanseringen sent i år. Förutom standardutgåvan har vi gold- och ultimate-versionerna. Gold ger oss säsongsbiljetten som ännu inte är klarlagd i detalj mer än att vi får chansen att "utforska nya platser, och upptäcka ny utrustning". Då Odyssey hade två fylliga dlc-trilogier kan vi kanske hoppas på något liknande här.

Innehållet i ultimate-utgåvan.

Ett steg över gold-utgåvan finner vi den mest packade versionen. Ultimate kommer, förutom säsongspasset, med berserker-innehåll; utrustning för din Eivor, ett långskepp och särskilda statyer och träd för din bosättning. Dessutom får du exklusiva runor att smycka Eivor med.

På ren svenska: mycket tingeltangel blir det att piffa upp Eivor med.

Gold kostar från 1 000-lappen, medan ultimate börjar på hundralappen över denna, men det finns – såklart! – också en dyrgrip till samlarutgåva. Den ser du högst uppe, och är ultimate-versionen med statyett föreställandes kvinnliga Eivor på sitt långskepp, cd-skiva med soundtracket ("valda delar"), 5 cm hög (manlig) Eivor-staty, steelbook och tre litografier.

Den här kostar runt 2 200 kronor och är Ubi Store-exklusiv. Värt att påpeka är att du ännu inte kan boka Playstation 5- eller Xbox Series X-versionerna. Blir de dyrare? Nästa torsdag vankas det uppesittarkväll med Series X-spelen, där även Assassin's Creed Valhalla premiärvisas.

Skicka en rättelse
Om ett år kanske det har dippat någongång till 250, 150 är nog lite önsketänkande :p Jag köper nog standardversionen. 02/05 Xbox One utgåva kommer fungera till Xbox One x-series. Dom gör inga exklusiva x-series spel i början. Så köper man ett Xbox One spel så funkar det till X-series. 02/05 Som enamstående pappa snart, så kommer jag nog vänta ett år efter släpp när spelet kostar runt 150:- Det blir lagom. 02/05 Och hur får man ubicons? Är det fri frakt från de också? Hade visst 200 stycken :D Vill ha detta spelet till Series X. Någon som vet ifall exklusiva utgåvan kommer komma till Series X? Annars så kommer väl Xbox One utgåvan funka identiskt med Series X... 01/05 Undrar lite grann över alla medföljande prylarna...är det inte lite knepigt att få massor med sånt innan man ens har spelat spelet och ev. på något sätt knutit något känslomässigt band till karaktärerna? Nu blir det ju ungefär lika engagerande som att... 01/05 Var lite sugen innan, i och med att spelet har seglat upp och blivit mitt mest efterlängtande för 2020. Men statyn ser rätt dålig ut och det är ju liksom utgåvas big feature. Det coolaste var ju Steelcase och certifikatet, hehe. Älskar färgerna. 01/05 Var väldigt sugen på att köpa, men jag tycker statyetten ser lite matt ut, hade även önskat att det var den manliga karaktären istället. Förövrigt tycker jag också det är konstigt att få med en cd-skiva, hade hellre sett att det var en snygg lp-skiva,... 01/05 Om man har spelat tidigare Ubisoft spel så har man samlat in poäng till sitt konto hos dem, de poängen kan man växla in för 20% rabatt på nya spel så 2200kr utgåvan hamnar på ett bättre pris. Har för övrigt förköp Collector's då jag tycker att alla tidi... 01/05 jag kör alltid standard, sällan värt att betala mer för vad som nu än erbjuds för brutala priser 01/05 Vill ha den manliga Eivor-dockan, annars får det vara! Men skägget kanske är löstagbart och då spelar det ingen roll?? 01/05