Valorant är Riot Games försök att skapa ett nytt e-sportsfenomen, och befinner sig i skrivande stund i ett stängt betastadie. Det kan närmast beskrivas som en blandningen av skjutmekaniken från Counter-Strike och de hjältespecifika förmågorna från Overwatch, men frågan är om spelet kommer gå hem hos något av dessa läger.

Precis som i Overwatch finns det en rad olika hjältar att välja bland, och den senaste att presenteras är Breach – en svensk med mekaniska armar och ett skägg som får anses vara godkänt. Han pratar givetvis engelska med brytning, men låter det inte lite konstigt? Visst sjutton gör det, och anledningen är att Riot av någon outgrundlig anledning valt norrbaggen David Menkin för att gestalta Breach. En skandal utan dess like.

Spelmässigt är Breach en offensiv karaktär som gärna bränner av förmågor som Aftershock och Flashpoint genom väggar för att överraska motståndare och tvinga ut dem i det öppna. Betatestandet är som sagt i full gång, och för att komma in måste man titta på Valorant-streams på Twitch – ju mer du tittar, desto högre chans att få en inbjudan.