Men låter inte rösten lite... konstig?

Valorant är Riot Games försök att skapa ett nytt e-sportsfenomen, och befinner sig i skrivande stund i ett stängt betastadie. Det kan närmast beskrivas som en blandningen av skjutmekaniken från Counter-Strike och de hjältespecifika förmågorna från Overwatch, men frågan är om spelet kommer gå hem hos något av dessa läger.

Precis som i Overwatch finns det en rad olika hjältar att välja bland, och den senaste att presenteras är Breach – en svensk med mekaniska armar och ett skägg som får anses vara godkänt. Han pratar givetvis engelska med brytning, men låter det inte lite konstigt? Visst sjutton gör det, och anledningen är att Riot av någon outgrundlig anledning valt norrbaggen David Menkin för att gestalta Breach. En skandal utan dess like.

Spelmässigt är Breach en offensiv karaktär som gärna bränner av förmågor som Aftershock och Flashpoint genom väggar för att överraska motståndare och tvinga ut dem i det öppna. Betatestandet är som sagt i full gång, och för att komma in måste man titta på Valorant-streams på Twitch – ju mer du tittar, desto högre chans att få en inbjudan.

Skicka en rättelse
ja kanske dumt att skriva inte ens närheten likt likheter har det dåligt ordval av mig. Då likheter finns där det ser alla, mer i vad abilities gör som är stor skillnad och gameplayen och aestiken. 05/05 Inte riktigt säker på vad du skrivit här men whatever. Hursomhelst var det enda jag opponerade mig mot din mening: ”Inte ens i närheten likt overwatch” när det finns många likheter. Googla ”valorant overwatch”. Det är inte direkt långsökt att dra parall... 04/05 De har inte lyckas stjäla min plånbok. 04/05 du menar alltså att abilities som liknar som inte ens overwatch med först att använda gör att dom kopierar? exempelvis är att en idiot tittar på videon ovan och tar inte hänsyn till att 1 sonar arrow i valorant fungerar helt annorlunda det krävs mycket... 04/05 Tack! Tur att någon annan har koll iaf :) 03/05 Det verkar som tänket är att om en svensk person har funnits med i en tidigare shooter, då får en svensk person aldrig någonsin finnas i en annan shooter. Konstigt. 03/05 Tycker nog du verkar lite väl defensiv. Att något är lika, eller kopierat innebär inte att det måste vara dåligt, men att du inte ens vill kännas vid att Valorant har väldigt många likheter med karaktärer i Overwatch gör att du framstår som väldigt trån... 03/05 Inte en endaste ability är kopia av overwatch inte ens en enda karaktar är like overwatch inte ens en enda ability fungerar som overwatch, vad är det du drar paralellerna att det är likt overwatch? att där är abilities istället för smokes flash och molo... 03/05 ”Inte ens i närheten likt overwatch” Really? Slutade läsa direkt då du har noll trovärdighet efter ett sånt uttalande 🤣 03/05 Kan dom inte bara låta Dolph Lundgren göra rösten eller nåt? ╮(╯_╰)╭ 03/05