Och varför inte? Figurspelet är som klippt och skuret för realtidsstrategi.

Vi har ännu inte fått någon egentlig utannonsering, men i en rapport till sina investerare meddelar Frontier Developments att man kommit över exklusiva rättigheter för att utveckla ett realtidsstrategispel baserat på det omåttligt populära figurspelet Warhammer Age of Sigmar, och det ska släppas under finansåret som slutar 31 maj 2023.

Frontier har som bekant spel som Elite och senast Planet Zoo bakom sig, men speciellt mycket erfarenhet inom RTS-genren kan vi inte säga att de har, så det ska bli spännande att se vad de kan göra med licensen. Age of Sigmar lanserades 2015 och ersatte då Warhammer Fantasy Battle, och den andra upplagan kom för ett par år sedan. Fyra olika fraktioner – Order, Chaos, Death och Destruction – är i luven på varandra i denna fantasyvärld, och eftersom de utgörs av en rad olika raser, trupper och varelser är det med andra ord som klippt och skuret för ett RTS.

Så här sade Frontier-chefen David Braben om projektet:

"We are delighted to announce this licence with Games Workshop. I personally think it's great news that two such well-established and world-class creative UK companies with global reach are collaborating on a new project. We look forward to working closely with the team at Games Workshop to bring the rich world of Warhammer Age of Sigmar to a wide audience through an immersive and accessible real-time strategy game on both PC and console.

Han är alltså väldigt uppspelt över samarbetet med Warhammer-ägaren Games Workshop och ser fram emot att leverera ett uppslukande och lätthanterligt RTS till PC- och konsolspelare.

Skicka en rättelse
Ser fram emot liter mer Warhammer RTS spel. Men ska säga jag önskar att någon tog sig an och göra remakes på Shadow of the horned rats och Dark omen 2 av dom tidigare Warhammer spelen jag växte upp med och älskar än idag. Jag menar efter som det gör rem... 04/05 Efter ha läst vad Soulles skrev, "Tänk dig Fantasy med ADHD, allt är större och lever om mer ", så känns det som att AoS försöker apa WH40k, i att vara mer extremt. Total war: Warhammer 2 är ju oldhammer, och det är nog det bästa warhammer RTS/city mana... 03/05 Space marines in not space 03/05 Min Warhammer väg såg ut såhär. Warhammer Shadow of the Horned Rat och Dark Omen. Sen fick jag reda på att det fanns PÅ RIKTIGT! Så började spela figurspelet. Sen skaffade jag rollspelet och började läsa fantasy novellerna.... Och sen Warhammer 40K (fig... 03/05 Ändringen är nästintill total. Den gamla världen gick under, exploderade ordagrant, och den värld som nu består är en galen mytologisk fantasy som endast har aningar tillbaka till gamla världen i form av raser, gudar och vissa speciella karaktärer. Tänk... 03/05 Det är en jävla massa ändringar i lore, factions och raser, ja. Faktioner i Warhammer (https://en.wikipedia.org/wiki/Warhammer_(game)#Armies) Faktioner i Age of Sigmar (https://en.wikipedia.org/wiki/Warhammer_Age_of_Sigmar#Factions) 03/05 För en som bara är flyktigt bekant med Warhammer, vad är det som gör att AoS är så illa omtyckt av spelarna? Har förstått att det är nya regler och annat jämfört med det ursprungliga spelets utgåvor men är det förändringar även i lore, factions, raser... 03/05 Age of Snark. 03/05 Och det är ju trots allt dagens ungdom som utgör målgruppen, inte den döende skara inbitna grognards som oldhammer fortfarande underhöll. 03/05 Jag vet det är en succé för GW, mest pga mindre modeller, billigare modeller och attention span guldfisk, så till och med dagens ungdom klarar av att koncentrera sig på spelet ;) 03/05