Vi har ännu inte fått någon egentlig utannonsering, men i en rapport till sina investerare meddelar Frontier Developments att man kommit över exklusiva rättigheter för att utveckla ett realtidsstrategispel baserat på det omåttligt populära figurspelet Warhammer Age of Sigmar, och det ska släppas under finansåret som slutar 31 maj 2023.

Frontier har som bekant spel som Elite och senast Planet Zoo bakom sig, men speciellt mycket erfarenhet inom RTS-genren kan vi inte säga att de har, så det ska bli spännande att se vad de kan göra med licensen. Age of Sigmar lanserades 2015 och ersatte då Warhammer Fantasy Battle, och den andra upplagan kom för ett par år sedan. Fyra olika fraktioner – Order, Chaos, Death och Destruction – är i luven på varandra i denna fantasyvärld, och eftersom de utgörs av en rad olika raser, trupper och varelser är det med andra ord som klippt och skuret för ett RTS.

Så här sade Frontier-chefen David Braben om projektet:

"We are delighted to announce this licence with Games Workshop. I personally think it's great news that two such well-established and world-class creative UK companies with global reach are collaborating on a new project. We look forward to working closely with the team at Games Workshop to bring the rich world of Warhammer Age of Sigmar to a wide audience through an immersive and accessible real-time strategy game on both PC and console.

Han är alltså väldigt uppspelt över samarbetet med Warhammer-ägaren Games Workshop och ser fram emot att leverera ett uppslukande och lätthanterligt RTS till PC- och konsolspelare.