Ge oss detta till nästa Playstation VR.

Varje år sedan vi fick det allra första utvecklingskitet för Oculus Rift, någon gång under 2013, har vi sagt att "i år kommer VR att bli stort". På samma sätt brukar tekniska framsteg, såsom ögonspårning eller inside-out-tracking, få folk att utbrista "Nu blir det minsann holodeck!" och fingerspårning är absolut en sådan grej.

Vi har redan sett det i till exempel Valve Index men Sonys prototyp verkar vara snäppet vassare. De använder maskininlärning för att bättre tolka fingrarnas position vid elva olika standardrörelser och med en kombination av olika handstorlekar och personer försöker de trimma in systemet.

Den elfte är helt klart den viktigaste

Filmen kommer från sajten UpladVR och deras förhoppning är att detta är en prototyp inför nästa generation Playstation VR, som med största sannolikhet kommer lanseras till Playsation 5. Patentdokument som uppmärksammades i februari visade en ny Playstation VR-kontroll med just fingerspårning.

Skicka en rättelse
ja, bortskämda ungjävlar :) 04/05 Nästa generation är väl matrix som gäller :P 04/05 ah, missade det! Näe det är en komplicerad grej, man behöver ju det fysiska greppet för mycket i spel! 04/05 Ja det tror jag också. jag skrev bara ett svar på varför man inte "bara kan använda sina händer" 04/05 Kan vi inte bara hoppa förbi allt det här och gå direkt till mind uploading istället ¯\_(ツ)_/¯ 04/05 Alla gamepads sen n64 och playstation har ju varit formade som ett vapen med trigger av en god anledning, jag tror även denna kommer följa den standarden :P 04/05 Lite trist att den inte klarar av "Live long and prosper!". Antar att vi från Vulcan får vänta på en ny prototyp. ;) 04/05 Lär ju garanterat bli till nån ny VR-kontroll, förhoppningsvis i samband med PSVR2. @monsterbenke det finns handskar faktiskt, det finns tom i Oculus quest handtracking. Dvs att du ser dina egna händer osv. Problemet är, hur ska du styra med bara handen... 04/05 De spårar position med Vive Trackers (https://www.vive.com/eu/vive-tracker/) som man kan se i videon. Så ja man ska kunna spåra lika exakt som i videon med vanliga fyrar och själva finger-trackingen sker via proximity sensorer som sitter i kontrollera... 04/05 Med tanke på att de skriver Så antar jag att de har någon avståndssensor eller liknande innuti pinnen användaren håller för att i VR visa var alla fingrar är och vad de gör. Och som någon skrev ovan så använder de bara den svarta duken och massa kameror... 04/05