Kontrar Twitch och Mixer.

Youtube har slutit avtal med svenska Felix "Pewdiepie" Kjellberg om att stream spel. Internetgiganten gör därmed en kraftfull kontring mot konkurrenter som Twitch och Mixer, som det senaste året slagits om namnteckningarna från kända streamers som Ninja och Shroud.

Så här säger Kjellberg om avtalet:

YouTube has been my home for over a decade now and live streaming on the platform feels like a natural fit as I continue to look for new ways to create content and interact with fans worldwide. Live streaming is something I'm focusing a lot on in 2020 and beyond, so to be able to partner with YouTube and be at the forefront of new product features is special and exciting for the future.

Med tio år hos Youtube och 104 miljoner prenumeranter är Kjellberg överlägset störst i sammanhanget, och en fjäder i hatten för företaget. Samtidigt har han gjort flera kontroversiella uttalanden, något som fått både partnern Disney och Youtube att bryta med honom. Men företaget säger i ett uttalande till PC Gamer att Kjellberg inte kommer få någon särbehandling.

Were he to violate our policies today, we'd take action accordingly just as we would with any other creator.

Hur mycket Kjellberg får för affären är okänt. Ninja uppgavs ha fått mellan 20 och 30 miljoner dollar (cirka 180-280 miljoner kronor) för sin flytt från Twitch till Mixer i augusti förra året, så vi vågar nog anta att Kjellberg inte kommer svälta ihjäl i år.

Stort grattis till en prestigefull deal, Felix!

Skicka en rättelse
Genom att man får betala för det man de facto förbrukar. Jag ogillar politiker starkt, inte staten. 08/05 Genom att andra betalar, förstås. 07/05 Skriver ju bara att du verkar hata staten, vilket du tydligen inte gör? Men vem ska finansiera de som jobbar i offentlig sektor, om du inte vill ha någon skatt? 07/05 Jag förstår honom, jag vill heller inte att en korrupt stat ska stjäla min inkomst. Men jag har inte lyxen att kunna skatteplanera så som han gör. Sluta sitt och hitta på, jag har aldrig nämnt något som staten, endast skatt. Sluta projicera. 07/05 Nu behöver man inte vara arbetstagare för att få en lön. Men i det här fallet kanske du inte visste att Pewdiepie sitter på två bolag? Ett produktionsbolag och ett holding-bolag. Det är där pengarna hamnar, inte direkt i hans egen ficka. Lite härlig ska... 07/05 Bara undrar, du verkar så emot all form av statlighet. Inte ens den vanliga högern hatar skatter så här mycket. 07/05 Vi diskuterar skatt/konfiskering av medel som mottagaren inte anses vara värdig, inte vad din lön är. Det Pewdiepie får är inte lön. Han är inte anställd någonstans. Hur fick du "skatt är stöld" till anarki? 07/05 Nej, jag syftade endast på skattesatsen. :) Jag kanske var otydlig. Sorry! 07/05 Du sa att pengarna konfiskerades innan löntagaren ens fick se dem. Jag tolkade det nog fel, som att du menar att staten tar allt. Sorry. 07/05 Du får ju den lön du ska ha, beräknad utifrån ditt reella värde? Du får ju inte mindre på något sätt. 07/05