Yu Suzuki har mainstream-ambitioner.

I höstas, arton år efter cliffhangern i tvåan och efter flera förseningar, släpptes till sist Shenmue III. Yu Suzuki började (förstås) drömma om en fjärde del – men kommer drömmen gå i uppfyllelse? Embracer Group-vd:n Lars Wingefors konstaterade att Shenmue III var alltför "nischat" för att dra in stora pengar. Twisten? Suzuki har betydligt bredare ambitioner för ett eventuellt Shenmue IV.

Trean gjordes "för fansen", men Shenmue IV ska göras "för alla". Det berättar Suzuki-san för IGN Japan (via VGC). Om han får chansen att göra del fyra ("och det tror jag att jag får", säger han självsäkert) kommer han den här gången sikta på att göra ett spel som gör alla nöjda.

With Shenmue III, I really responded to the fans' voices, so I wasn't necessarily thinking about making any money. But since I'm running a company, I have to think about what can sell if I continue. I've been seriously talking about it over and over again.

Som exempel för vad som skulle kunna göra Shenmue IV mindre nischat lyfter Suzuki fram quest-markörer, bättre snabbresande, och ett interface som är lättare att förstå sig på. Och för att bättre förstå kritiken har kreatören undersökt vad Shenmue-nybörjare tyckte om Shenmue III.

Skicka en rättelse
Shenmue III var mer eller mindre det spelet jag väntade mig. Köpte Shenmue 1 & 2 till PS4 inför del 3, men jag kunde knappt ta mig igenom ett par timmar. Spelmekaniken har åldrats väldigt dåligt. När det kom ut var det bland det bästa jag någonsin spela... 06/05 Yu Suzuki verkar tyvärr inte ha förstått vilka grundproblemen i Shenmue III var. Det var inte bristen på quest markers, ett ålderdomligt menysystem eller ens fightingen. Det var de gigantiska bristerna i storyn, noll karaktärsutveckling, en evig och enf... 06/05 Å andra sidan Shenmue 1-2 gjordes av Sega så varför inte tänker jag mig? Och det kom då till Dreamcast back in days om jag inte heller minns fel? så why not tänker jag eller ? 06/05 Misstänker att när han nu snackar om att 4:an kommer vara för alla så inkluderar det storyn. Kommer säkert vara en slags "clean slate" så man inte behöver släpa sig genom 1-3 för fatta vad som händer. 06/05 Släpper 3:an till två plattformar, men lovar att 4:an, som man inte kommer fatta om man inte spelat 3:an, ska vara till för alla? Det är uppförsbacke för den gubben. 05/05 Spelade aldrig 1an och 2an när det begav sig. Men blev sugen då spelen släpptes remastrade på diverse format, mest för att få ta del av denna klassiker. Tyvärr kändes spelen hopplöst gamla idag, verk som är barn av sin egen tid. Jag la ned projektet och... 05/05 Rätta mig om jag har fel, men visst är Yakuza spelen mer eller mindre än spirituell uppföljare till shenmue? 05/05 Det märks att spelet är gjort för fansen. Alldeles för mycket, dessutom. När jag följer diskussioner på Shenmuedojo blir det dock uppenbart att de flesta fans hade föredragit att Yu Suzuki prioriterat att ta historien fler steg framåt i stället för att... 05/05 Storyn och karaktärerna i Shenmue 3 var dåligt. Allt annat var ok. Min favorit är Shenmue 2. 05/05 @Seveni: Om jag kommer ihåg rätt så skulle spelet komma till steam, men i sista sekunden blev spelet epic store exclusive. 05/05