Var i för-produktion hos Metroid Prime-studion.

Sammy Hall frilansade en gång i tiden för Retro Studios, gänget bakom Metroid Prime-spelen. Ett nytt The Legend of Zelda var i för-produktion hos studion, men det såg tyvärr aldrig dagens ljus. Tack vare Sammy Hall (via Eurogamer) kan vi dock få en liten glimt av hur det kunde ha blivit.

Tonen skulle ha blivit, som du kan se, mörkare. Tanken var en ursprungsberättelse för Master Sword och istället för Link skulle en (manlig) Sheik ha spelat huvudrollen. Hall skriver:

Fun pre-pre-pre-production origin story of the Master Sword. Set within the bad ending of Ocarina of Time exploring the last male Sheik's (after a genocidal ethnic-cleansing) journey transforming into the Master Sword. All while the Dark Gerudo are giving their 100 year birth to Ganon.

Projektet var på gång mellan åren 2005 och 2008. På bilden ovan ser du nämnda Sheik och en Windfish-liknande Kindlerfish. Möjligen fick idéer i det här Zelda-spelet chansen att i viss mån leva vidare, då Fi i Skyward Sword blev en slags mänsklig form av ett svärd. Undertill finns några exempelbilder från Halls samling, och ännu mer finns att se här, här, här, här, här och här.

Hyrule efter översvämningen.

Förstenat Deku-träd.

Dark Gerudo.

Clock Town.

Horntown.

Skicka en rättelse
Skulle gärna se Retro Studios få hugga tänderna i ett Zelda. Tror det skulle varit bra. Konceptbilen säger ju inte så mycket. Problemet med ett Zelda-spel utan Link och Zelda är ju att det kommer få spin-off-etikett direkt. 07/05 Jag håller med dig. Sen är ju inte Zelda med och ska räddas i vartenda spel men i majoriteten. Så att byta ut Link i något spel tror jag faktiskt skulle funka. Vet att det finns folk som vill se Zelda som den spelbara karaktären men själv skulle jag vil... 07/05 Det är skillnad på att ha så storslagna visioner att ingen vågar satsa pengar på det och att ha ett unikt koncept. När man pratar om unika, riskabla, spelidéer så förs väl tankarna mer åt Shadow of the Colossus och Journey. Även det som Nintendo gjorde... 07/05 Fan,synd att det inte blev gjort. Konceptbilderna ser ut som ett vuxet Zelda. Dark Gerudo såg däremot ut som en transa. 07/05 Varför skulle det inte tilltala zelda fans? Det är ju inte direkt så att någon provat. Jag har spelat zelda sedan det första - link och zelda är ju inte direkt huvudanledningen till att jag är ett fan. 07/05 Det var nog lika bra, miljöerna såg väldigt trista ut för att vara ett zelda spel. Sen ett Zelda utan Link och Zelda som är spelseriens ikoner hade inte tilltalat många zelda fans. 07/05 Du ser inte din egna motsägelse att försöka minska ner det unika med spel som med nöd och näppe blev finanserade? BF1942 var tydligen allt annat än ett säkert kort då samtliga andra förläggare förkastat iden. Warren Specter hade skitsvårt att få sina... 07/05 Riktigt snygga konceptbilder. Men skulle det komma ett Zelda spel där ingen Link spelar huvudrollen så vill jag hellre se en kvinnlig huvudroll än en manlig. 07/05 Fast de tre spel du nämner är ju blott utökningar från tidigare, stabila, koncept och inget "helt nytt". Skulle till och med vilja påstå att de var rätt säkra kort när det kom till att nå framgång. Battlefield tog shootern ut på mer bombastiska slagfält... 07/05 Kanske skulle förtydligat vad jag menade. Tänkte mer på spel likt Battlefield 1942, som var mer en slump att EA plocka upp det, efter samtliga andra förläggare hade förkastat iden. Eller Deus Ex, som troligtvis aldrig funnits utan Ion Storm, med persone... 06/05