Kommer bli en vanlig syn, lovar Microsoft.

Microsoft jobbar hårt på att sudda ut gränserna mellan olika plattformar, och med Xbox Series X lanserar man "Smart delivery". Det är en funktion som markerar att spelet fungerar på flera Xbox-plattformar. Om du köper exempelvis Halo Infinite till Xbox One och sen uppgraderar till Xbox Series X får du då till det kostnadsfritt också där, med alla de förbättringar som den starkare konsolen bidrar till. Alla Microsofts egenutvecklade spel stödjer Smart delivery, men alla utvecklare har tillgång till verktygen och Cyberpunk 2077 får också stöd för det.

Spel med förbättringar på Xbox Series X får stämpeln "Optimized for Series X", och anses vara så viktig att Microsoft gett det en egen logga. Och man säger att du kommer se den en hel del, exempelvis på samtliga titlar som visas i kvällens stream.

Klockan 17 i afton börjar Microsoft-streamen, som du ser här på FZ med Calle och Jocke från klockan 16:30. Vi kommer få se Xbox Series X-gameplay från ett okänt antal spel, men Assassin's Creed: Valhalla är utlovat.

Skicka en rättelse
Bägge är ute cyklar, känns båda två som en skit stämpel utan någon som helst betydelse... 08/05 Hoppas det blir oftare än vad det är nu med Xbox One X Enhanced. För denna generation har 3rd party utgivarna verkligen tappat bollen. 08/05 Jag är inte speciellt "orolig" för att spelen kommer både till Xbox och till PC. Det tycker jag är jätte bra beslut av Microsoft. Det dom flesta är lite mer fundersamma över är att nya spel som kommer till Xbox Series X också ska vara designade för att... 07/05 Det skiljer ju ändå rätt mycket i storlek på spelen mellan Xbox One och One X, kan ju vara 100% större i och med texturerna. Ni som klagar på att spelen kommer lida utav att göras kompatibla till både PC och Xbox är nog ute och cyklar. En PC med Ryzen... 07/05 Ni som är negativa... Är ni lika förundrade kring "Xbox One X Enhanced" och "PS4 Pro enhanced" ? https://media.playstation.com/is/image/SCEA/playstation-4-pro-ps4-pro-enhanced-logo-us-17april17?$native_md_t$ https://gearnuke.com/wp-content/uploads/2017/... 07/05 Vore inte första gången, så klart man är lite skeptiskt inställd. 07/05 Man kan ha en negativ ställning. Men varför skulle dem ha en anledning att ljuga om något sådant som grafik? 07/05 Om man ska sälja spel som fungerar på flera plattformar tycker jag det är bra att de tydliggör om det är optimerat för en viss version/plattform. Ser man att det inte är samma version oavsett man kör på gammal plattform eller ny. Visst man kan gråta öve... 07/05 Du låter som en sån som går in på Coop, köper det billigaste paketet med fiskpinnar och försöker tillaga dom i en brödrost. Loggan informerar att det finns Series X versionen är en förbättrad gentemot standard version, inget mer. 07/05 Haha hur folk missförstår eller kan vrida detta till något negativt. One X enhanced betyder stor skillnad t.ex. Jag spelar ogärna spel utan det till One X. Steget till Series X är desto större. 07/05