Cyberpunk, skräck, mediala Marianne och mycket annat.

Nyss avslutades Inside Xbox, men detta ska bara vara början för så kallade Xbox 20/20 som ska lotsa oss fram till releasen av Xbox Series X vid årets slut. I juli ska Xbox Game Studios visa mer från förstapartsspelen, däribland Halo Infinite, men ikväll var det tredjepartsspelens tur att skina.

Tretton stycken fick vi skåda och några har vi redan punktmarkerat; den utlovade (nåja) gameplay-premiären för Assassin's Creed Valhalla, tillkännagivandet av Dirt 5, livstecken från odöda Bloodlines 2 och avslöjandet att Yakuza: Like a Dragon blir releasetitel till Series X i väst.

Här är övriga nio titlar som visades under kvällens Xbox Inside. Samtliga kommer med den nya gröna, sköna "Optimized for Series X"-loggan, vilket innebär att de är Series X-trimmade. En rad av titlarna (Call of the Sea, Chorus, Scarlet Nexus, Second Extinction och The Ascent) ingår i smart delivery-programmet; köper du det till Xbox One får du det utan extra kostnad till Series X.

Här är alltså de övriga nio titlarna, med trailers undertill. Låt dig väl smaka.

  • Bright Memory Infinite – Actionspel som lovar vara "snabbt som ljuset" och tar oss till en milt sagt futuristisk morgondag där ett himlafenomen gjort forskarna förbryllade.

  • Scorn – Skräckäventyr där du, förstås mot din vilja, dras in i en (mar)drömsvärld att gå vilse i. Likt Metroidvania-titlar låser du bit för bit upp världen, som beskrivs som en karaktär i sig.

  • Chorus – Beskrivs som en "mogen och mörk berättelse om upprättelse" och en "evolution av rymdskjutare". Tvära kast. Stora ord. Kan Chorus leva upp till allt detta?

  • Madden NFL 21 – Jovisst, det blir såklart EA-sport även till nextgen, och först ut att demonstreras är Madden. Då EA ska ha sommarkalas med spel lär det snart komma mera.

  • Call of the Sea – En förstapersonspusslare som äger rum under 1930-talet där Norah hamnar på en vacker men hemlighetsfull ö, i sökandet efter sin försvunna make.

  • The Ascent – Action-rpg som kan spelas i co-op eller solo. Spelet sveper oss med till en cyberpunkig värld där ett megaföretag äger allt och alla. Ligger definitivt inte fel i tiden.

  • The Medium – Nya psykologiska skräckspelet från Bloober (Blair Witch, Layers of Fear, Observer) handlar om mediala Marianne som lever både i vår verklighet och andevärlden.

  • Scarlet Nexus – Från Bandai Namco. Utforska futuristiska staden New Himuka i rollen som Yuito Sumeragi, i ett spel som slits mellan teknologi och parapsykologi.

  • Second Extinction – Hektisk och tokig co-op för tre spelare där målet är att utrota de muterade dinosaurierna som har tagit över jorden. Samarbete ska betyda allt.

Skicka en rättelse
Hehe. Ditt inlägg känns helt fel i tiden. Ms gamingdivision gör i princip alla rätt just nu sett ur ett vinstdrivande bolags-perspektiv. De ser sin kundgrupp som en homogen massa som förtjänar lika mycket support och stöd oavsett vilken produkt de äger.... 09/05 Nej de flesta super sig redlösa. 08/05 Yes, såg grymt ut! 08/05 Fast det är ju bara utgivaren? Hardsuit Labs ligger väl i Seattle. (Edit: Nice ändå :)) 08/05 Skrev Godfall då det är det enda som visats upp till PS5. Men ja handkontroll och logotyp då. Ja den kritiken är klart befogad. Att locka med gameplay och sen inte visa det är trist. Hade gärna sett det visas på detaljnivå vad som inte var möjligt förra... 08/05 Har verkligen inte sätt mycket hype här angående Godfall. Skulle säga tvärtom att folk tycker det har varit väldigt ointressant så vet inte var du får det ifrån. Kritiken här är ju att dom "sålde" denna streamen som gameplay reveal och där var typ nästa... 08/05 Som det ser ut just nu så är ett flertal av dom exclusiva till xbox/windows, 08/05 Då är det upp till dig att söka upp jobbet och styra upp allt. Du verkar ju ha stenkoll på hur man ska handskas med en publik. 08/05 Det är ju exklusiva titlar man vill se. Inte vad EA eller Bethesda släpper till alla plattformar. Tror ju inte EA visar upp ett Xbox-exclusive direkt. 08/05 Tycker alla spel ser lovande ut, finns en del att förhoppningsvis sätta klorna i.. inte mycket gameplay men det fanns ju ändå där, det är ändå en teaser av spelen så kan inte begära en walk through av gameplay, och vem trodde ärligt på mer än vad det... 08/05