Nåväl, det är inte särskilt mycket gameplay att tala om.

Som utlovat fick vi under pågående Inside Xbox-stream första gameplay-demonstrationen från Assassin's Creed Valhalla. Första cgi-trailern släpptes förra veckan, där det stod klart att serien anammar vikingar. I rollen som Eivor seglar vi från Norge för att bygga bo i 800-talets England.

Vi kan knappast anklaga den första gameplay-trailern från att bjuda på särskilt mycket, tja, gameplay, men vi får åtminstone en glimt av vad spelmotorn är kapabel till.

Assassin's Creed Valhalla optimeras för Xbox One X, och köper du det till Xbox One kan du utan extra kostnad uppgradera till Series X-versionen. Förutom Xbox-konsolerna släpps det i slutet av året till pc (via Uplay och Epic Games Store), Playstation (4 och 5), samt Google Stadia.

Skicka en rättelse
Beror på! I äldre historisk forskning menar de att det var små skillnader mellan de vikingatida kulthusen och de skandinaviska stolp- och stavkyrkorna under perioden för kristnandet av Skandinavien. D.v.s. att de plockade bort de gamla avbildningarna... 12/05 Förmodligen. Den serien är bara ännu ett exempel på hur man förvandlar ett kristet tempel från 200 år fram i tiden till ett asatempel på 800-talet. 12/05 Det är väl från tv-serien Vikings där de liknade kulthuset i Uppsala med en stavkyrka. 12/05 Det roliga är att klippet från "Uppsala" visar en stavkyrka. Vi pratar alltså om kristna kyror byggda under nordisk medeltid. Så vitt jag vet finns det ingen kravvarande stavkyrka byggd under vikingatid (även om arkeologiska lämningar finns). Av någon... 12/05 Jag tror det hela är en mix av tre saker. För det första betyder northmen eller norsemen inte norrmän. Ordet syftar på människor från skandinavien under tidig medeltid, inte bara på de från nuvarande Norge. För det andra så fanns inget som riktigt motsv... 12/05 Fint att han placerar Uppsala i Norge. Men det är klart att de måste ha med Beowulfkvädet. Ett enkelt sätt för att göra något coolt med troll och drakar i spelet. Alternativt att de "översätter" den kristna propagandan och låter oss veta att det är med... 12/05 Jorraptor släppte lite mer info igår om spelet som han luskat fram. Bland annat en quest som skulle handla om Beowulf. https://www.youtube.com/watch?v=982q1ow43hI 12/05 Just den lilla korta biten att de utgår från Norge kan vara korrekt. Sedan får vi se hur resten av handlingen ter sig. 11/05 Ok så det är ändå lite historiskt korrekt att utgå från Norge som detta spel verkar göra? 11/05 @breahl: Jag skulle gissa på att Vikings spelar en stor roll i hur andra länder ser på vikingatiden. Sedan har Norge själva trummat rätt hårt på sin framtoning som någon sorts arvtagare till vikingarna. Många tänker därför Norge när de tänker vikingar.... 10/05