Anonyma medarbetare kritiserar Techlands ledning.

En artikel hos Polski Game Dev (grov översättning) beskriver Techlands arbete med open world-zombiespelet Dying Light 2 som kaotiskt.

I artikeln uppger anonyma medarbetare brister på en mängd områden, och företaget får tung kritik för hur utvecklingen styrs och sköts. En medarbetare kallar spelet "en total röra". Intrig, gameplay och mekanik sägs ändras konstant, vilket leder till konstant merarbete och sjunkande moral hos de anställda som aldrig når mål, enligt denna person, som tillägger att ledningen "absolut inte har en aning om vad de håller på med."

Spelets creative director är den mångåriga Techland-medarbetaren Adrian "Pyza" Ciszewski, och han får en stor del av kritiken. Han påstås vara den som ligger bakom de många ändringarna, och en person säger att han fått ansvar för arbetsuppgifter han inte klarar att hantera. Han beskrivs också som arbetsnarkoman, och ska ha tvingat folk att jobba sena kvällar. Ett 50-tal personer uppges ha lämnat eller sparkats från företaget på grund av dålig ledning och tuff arbetsmilja det senaste året.

Techlands pr-manager Ola Sondej säger i en tweet att den översatta polska artikeln är "totalt felaktig". Originalartikeln på polska kommenterar hon inte. Hon tillägger att spelet mår bra och att det kommer.

Dying Light 2 skulle ha släppts i våras, men sköts i början av året fram. Vi har ännu inget nytt releasedatum, men eftersom det kommer till PS4 och Xbox One (samt pc) får vi nog se det innan PS5 och Xbox Series X landar i slutet av året. Vi håller tummarna.

Skicka en rättelse
Är det bara jag som har minnet av att 1:an hade problem i början med? Dåligt optimerat, story som verkade halvkass och ganska buggigt. Jag tror en hel del åtgärdades när expansionen kom eller om dom lyckades patcha det, men det låg i 7 eller 3 av 5 skal... 08/05 Tråkigt. Dying Light är ett av de bästa open world-spelen under 2010-talet. Hoppas på att ryktena är felaktiga och att det blir ett minst lika fantastiskt spel som det första. 08/05 Jag är på riktigt nyfiken om du menar ironi / satir med mitt inlägg där jag förklarar att jag har svårt att upp i en enformig ställning en längre stund utan att känna smärta. En sådan lång text när du nämner en konsoll som är så pass gammal som skulle... 07/05 Ja det är inte kul att bli gammal för oss gamers som levde när intelvision hade sina glansdagar, några veckor innan Nintendo begravde dom med grafik som faktiskt tydligt i jämförelse kunde ge grafik i detaljer bra nog för att kunna se vad det var man... 07/05 Haha ok, då hänger jag med. Älskar mitt Vive men för bannade jefla diskbråck man har så att stå upp och spela i mer än 10min är riktigt träligt. Annars hade jag nött Alyx just nu men ack och ve. Oj nu blev det en hel del off topic. 07/05 Ett icke VR-spel :) Spelar mest VR-Spel nu för tiden 07/05 Vad är ett pannkakspel? :O 07/05 Nja, han sa väl typ vissa saker som var fel, utan att berätta vad det korrekta var om jag inte minns presskonferensen helt. Men skitsamma :) Ja, antingen så håller man käften helt eller så går man ut och förklarar vad som är fel. Det här bemötandet känn... 07/05 @Sisyr: Det är ju det som är det roliga i det hela att hon inte svarar mer utförligt för att det då antagligen stämmer. Inom politik och PR så är det ju så dära obligatoriskt att ge ickesvar eller ignorera om anklagelserna har substans eller om något... 07/05 Hoppas verkligen utvecklingen kan gå i hamn på ett bra vis i år och att det äntligen kan släppas. Detta var ett av tungviktarna jag såg fram emot denna vår som försenades tillslut. Dying Light 1 var ett kanon skoj spel och 2an av det jag sett hittills... 07/05