Nästan 25 miljoner har köpt Mario Kart 8 Deluxe.

Nintendo har släppt årsredvisningen, och med den kommer information om hur många konsoler och spel man sålt.

Switch är fortsatt populär och Nintendo har nu sålt 55,8 miljoner maskiner. Konsolen har den senaste tiden varit slutsåld, vilket hänger samman med coronapandemin: ökad efterfrågan från folk som är hemma, och strul i produktionsleden av samma orsak.

Switch närmar sig nu 80-talsikonen NES (61,9 miljoner), och har god chans att gå om sitt kubistiska storasyskon. Nintendo spår att man kommer sälja 19 miljoner Switch till nästa årsrapport. Kanske kan den med tiden nå den magiska 100-miljonersvallen och gå om Wii (101 miljoner)?

På spelfronten ligger Mario Kart 8 Deluxe fortfarande långt före alla andra: det har sålt nästan 25 procent bättre än tvåan, Super Smash Bros. Ultimate. Inte illa pinkat av ett spel som ju faktiskt är en remake av ett Wii U-spel.

Också värt att notera är att samtliga topp 10-spel är Nintendos egna. Inte lätt för tredjepartsutvecklare att slå dem på fingrarna, uppenbarligen. Även om t.ex. Ubisoft gjorde ett toppjobb med Mario + Rabbids: Kingdom Battle.

Spel

Sålda (miljoner ex.)

1

Mario Kart 8 Deluxe

24,77

2

Super Smash Bros. Ultimate

18,84

3

The Legend of Zelda: Breath of the Wild

17,41

4

Super Mario Odyssey

17,41

5

Pokémon Sword/Pokémon Shield

17,37

6

Pokémon: Let's Go, Pikachu!/Pokémon: Let's Go, Eevee!

11,97

7

Animal Crossing: New Horizons

11,77

8

Splatoon 2

10,13

9

Super Mario Party

10,1

10

New Super Mario Bros. U Deluxe

6,6

Skicka en rättelse
Nintendo har sin egen lilla plats. 11/05 Ahh. lägg ner det Den används som stationär också. 11/05 Det kommer att öka kraftigt. Konsolen är dyr, men grymt bra. Det bästa Nintendo någonsin har gjort. Kan inte se hur dem någonsin kommer att släppa konceptet med hybrid. Konceptet är så bra att jag förväntar mig att MS och Sony kommer med liknande lösnin... 10/05 Nä jag köper argumentet, var mest nyfiken. :) Min Switch är för det mesta dockad men ibland är det skönt att kunna ligga kvar i sängen. ^^ 09/05 Just det, Ubi-spel båda två. Hade jag faktiskt inte reflekterat över. 09/05 Ja Ubisoft var väl de enda som riktigt förstod Wii U förutom Nintendo (som du säger kanske t o m bättre). Stor eloge till dem för det! 09/05 Ja. Helknasig design. Att den var byggd runt Gamepaden, som Nintendo själva inte verkade begripa hur de skulle använda, gjorde inte saken bättre för tredjepartsutvecklarna. Kan på rak arm komma på ett fåtal spel som utnyttjade den på ett sätt som gjorde... 09/05 Wii U var en konstig konsol hårdvarumässigt. Förhållandevis stark GPU, starkare än Xbox 360 och PS3, men CPUn var mer eller mindre återanvänd från GameCube och Wii (upphottad såklart). Den var för svag för GPUn, vilket gjorde att alls tredjepartspel ble... 08/05 Bra pris. Tror jag gav ca 3 200 för min vanliga första hösten den var ute. 4000 kr nu är smått vansinnigt. Men kass kronkurs, kemskatt och tomma lager gör väl sitt. 08/05 Lite så är det nog. Jag är ingen grafiknörd, men både Wii U och Switch är klena och inte riktigt värda sitt fullpris. Eftersom jag inte är intresserad av bärbart spelande i nuläget (vore en annan sak om jag hade långt att pendla till jobbet, exempelvis,... 08/05