Xbox-teamet har medgett att man gav oss "falska förhoppningar" inför Inside Xbox igår, då vi inte fick så mycket gameplay att tala om. Och kanske slokade axlarna extra mycket kring den haussade gameplay-debuten för stekheta Assassin's Creed Valhalla. Efter cgi-premiären förra veckan var det nu dags för gameplay-premiär. Men som bekant bjöd trailern på något gameplay att tala om.

Många hade uppenbarligen hoppats på mer, och Youtube-trailern har i skrivande stund knappa 20 000 upptummar, medan över 32 000 väljer att vrida tummen söderut. Förra veckans debuttrailer har i jämförelse över 290 000 upptummar, medan blott 12 000 tryckt tummen nedåt.

Inför Xbox-eventet var förväntningarna uppskruvade, men strax innan gjorde Valhallas creative director Ashraf Ismail vad han kunde för att släcka hypebrasan. "Nej, inget gameplay-demo" och "Det är inte en demo, det är en teaser". Förståeligt nog nåddes de flesta inte av budskapet.

Samma Ismail har återigen tagit till Twitter för att hålla med om att, ja, "Ni förväntade er med rätta att få se mer". Han manar dock till tålamod, och med en lång marknadsföringskampanj blir det "djuplodande" gameplay och "mycket mer" info framöver. Så ordet är alltså: tålamod.