Jason Schreier uttalar sig.

Trots Playstation 5-release lagom till julruschen skulle Sony aldrig ha kommit till E3 2020 (ens innan det ställdes in). Någon gång måste ju dock konsolen, och spelen, på allvar visas. Pr-maskineriet kring argaste konkurrenten Xbox Series X är i full gång, så... när kontrar Sony?

4 juni ryktades härom veckan vara dagen för den stora Playstation 5-avtäckningen, och det är ett datum som Kotakus Bloomberg News Jason Schreier inte förnekar. Enligt honom, via podcasten Press Start, är planen just nu början eller mitten av juni. På grund av rådande coronakris kan detta komma att ändras, men här och nu är det planen, enligt spelvärldens kanske mesta orakel.

Kontrollen Dualsense är avslöjad, men vi förväntar sig förstås mycket mer från Sonys sida framöver. PS4-spelarna behöver å andra sidan inte heller misströsta då det blir sommarreleaser för både The Last of Us Part II och Ghost of Tsushima. Svanesånger för PS4:an, om man så vill.

Skicka en rättelse
När det väl sker lär jag i alla fall sitta som klistrad. Gillar sådan här event och särskilt nu när man kan hänga med FZ samtidigt. 10/05 Jag håller inte med i dit sätt att resonera. Men jag förstår dit synsätt. 09/05 Skulle precis leta upp den där... Hajar inte varför det ska vara så jävla mycket försök till kalkylering från marknadsfolket kring hur saker ska visas, men det är klart dom vill väl göra sken för sin lön. Klartext: visa allt direkt så är det klart sen... 09/05 Nej precis, det är inte så att en ny konsol säljer 10 milj direkt i början. Därför känns det rimligt att dom fokuserar på att marknadsföra The Last of Us Part 2 och Ghost i Juni, istället för att fokusera på att marknadsföra en annan produkt som inte... 09/05 Jag antar att dem redan har gjort den beräkningen. Dem har väl referenser från föregående konsoler. Och det är inte så att en ny konsol säljer 10 milj exemplar direkt i början av sin livscykel. Det tar väl lite tid innan ps5:an säljer riktigt bra. Så... 09/05 Känns det inte troligt att Sony vill släppa sina stora (säkert dyra) PS4-titlar, som det jobbats på länge, före dom drar igång all hype inför PS5 och spelen som kommer till den konsollen? Annars kan det bli att dom kör över sina egna spel tänker jag..... 09/05 4 juni, då kan dom väl ändå vänta till den 5:e åtminstone för att matcha bättre! 08/05 Är mest intresserad av deras nya VR. Konsolen kommer att bli riktigt grym oavsett, det är jag helt övertygad om. Speccs säger mig inget heller så. Designen ska också bli spännande att se. 08/05 Låter logiskt att Sony kommer visa upp PS5 under Juni då E3 egentligen hade varit men börjar tröttna lite på alla rykten om när det ska hända. "Worst secret ever" Tydligen skulle revealen vara i februari. https://www.fz.se/nyhet/282026-god-of-war-skapar... 08/05