Inte helt oväntat ger de ordentligt med klirr i kassan.

Om du är nyfiken på hur mycket pengar giganterna inom spelbranschen drar in på de ständigt kritiserade mikrotransaktionerna, kan du ta en titt på de senaste finansrapporterna från Activision och Electronic Arts. I Activisions rapport kallar de sagda intäkter för "In-game net bookings", och under kvartalet som slutade 31 mars drog man in inte mindre än 956 miljoner dollar, vilket är en ökning med 162 miljoner jämfört med samma period förra året. Mycket av detta kan givetvis tillskrivas Call of Duty: Modern Warfare och tillhörande Warzone.

Electronic Arts rapporterar i sin tur intäkter från mikrotransaktioner under fanan "live services", och har under det senaste kvartalet dragit in $789 miljoner, vilket till skillnad från Activision är en minskning med $56 miljoner jämfört med förra året. I rapporten förklarar man sänkningen med att förra årets resultat fick ordentlig dragkraft från släppet av Apex Legends.

Skicka en rättelse
Men då är det ju bara beställa en kopia som kommer med posten så kommer du billigt undan. Du väljer ju själv att betala de där 700 kr för att få spelet direkt och om du tycker det är mer värt så borde man ju inte klaga över priset i en sådan situation.... 12/05 Den digitala versionen kostar 700Kr eller 900Kr för hela. Ska du ha Deluxe versionen på skiva så kostar den 1000Kr. Marknaden strävar efter att sälja digitalt istället och min närmaste butik som säljer FF7:R ligger 5 mil bort. Vi hade bland annat Gamest... 12/05 Vem/vilka? 11/05 Undrar just om dom ens investerat en miljon i all dynga dom har introducerat med mikrotransaktioner i spel... 11/05 Personligen tycker jag F2P-modellen med battle pass/cosmetics är fördelaktigt. Mängden kvalitétsspel idag som går att få tag på gratis är sanslöst. Om man höll i plånboken och bara gick på spel som var gratis skulle man kunna få sanslöst mycket bra unde... 11/05 Priset för spel har varit nästan exakt likadana sedan NES-tiden. Det är egentligen fantastiskt att vi kan köpa Final Fantasy VII Remake för 539 kr (https://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=3196988) med tanke på inflation och att spelutveckling blivit dyrar... 11/05 @Lolflakes: Det bra med dessa Season-pass (i mitt tycke) är att dom är oftast hyfsat billiga och bidrar till mer saker att sträva mot, mer achievments, skins, etc etc. (PUBG). Saker att alltid se fram emot för i princip varje level man går upp. 11/05 Sluta betala för season pass eller vad de heter. Där man betalar för något men måste farma massa XP för att låsa upp det. 11/05 @Konstig Inombords: Det går att filosofera på hur mycket som helst var man ska dra linjerna. 11/05 Har det verkligen blivit sjukt billigt med spel idag? Kollar man på till exempel Final Fantasy 7 Remake så kostar det 700Kr idag för standard versionen och 900Kr för "Hela" spelet. Sen så har du spel som Assassins Creed där delar mitt i spelet är bortpl... 11/05