Cyberpunk är det nya svarta tack vare ett visst annalkande spel från Polen, och under Inside Xbox (missa inte reprisen av vår uppesittarkväll) fick vi en första titt på The Ascent – ett action-RPG ur isometrisk vy som utvecklas av svenska Neon Giant, vars utvecklare bland annat har Bulletstorm på meritlistan.

Nu har IGN delat med sig av hela tolv minuters actionladdat gameplay där protagonisten använder en klassisk hagelbrakare och ett mer futuristiskt energigevär för att meja ned en rad olika fiender. Vi får även ett smakprov på de olika förmågor vi kan använda oss av, såsom ett portabelt energifält som saktar ned projektiler och en jetpack-driven AoE-attack. Vi får dessutom se ett lugnare kvarter där spelaren i lugnan ro kan botanisera i vapenbutiker och förmodligen hitta ett och annat cyberärende att springa i utbyte mot cyberbelöningar.

The Ascent utspelar sig en smutsig framtid där i princip allt och alla ägs av företaget The Ascent Group. När företaget plötsligt kollapsar försätts samhället i anarki. Vi kan se fram emot gott om loot, co-op för upp till fyra spelare och givetvis en god portion dystopi. Spelet ska släppas någon gång under 2020 till PC, Xbox One och Xbox Series X, och dessutom med Smart delivery.