Konsolen befinner sig i mitten av sin livscykel, och nu ska extra krut läggas på marknadsföringen.

Nintendos nyligen släppta årsredovisning visade att försäljningen av Switch går som tåget, med 55,7 miljoner sålda enheter. I en påföljande Q&A för sina investerare har de nu gett oss lite mer information om hur de ser på konsolens framtid.

Analytikern David Gibson live-tweetade presentationen, där Nintendo bland annat upprepade att Switch befinner sig i mitten av sin livscykel och att man framledes kommer att öka reklambudgeten i ett försök att nå personer som ännu inte spelar spel. Med tanke på vilken succé Animal Crossing: New Horizons har visat sig vara, kan det nog vara en bra idé att försöka locka en publik som vill ägna sig åt mer lättsamma, sociala upplevelser.

De talade även om den rådande krisen i världen och att kravet på distansarbete haft stor påverkan på spelutvecklingen, men att de nu fått bättre förståelse för vad man kan och inte kan göra. På grund av störningar i produktionen i Kina och Vietnam har Nintendo dessutom haft svårt att leverera tillräckligt många Switch-konsoler för att möta efterfrågan i Japan under den senaste månaden, men uppger nu att situationen gradvis håller på att förbättras.

Skicka en rättelse
Hinner de ens med att tillverka dem? Är ju svårt att få tag i en standard switch idag väl? Hade nog varit bättre om de lagt pengar på att sänka priset något. De kunde ju sänkt från 3900 till 3000 iallfall. Sen kanske sänkt nya bärbara till strax under... 10/05 Hade varit riktigt smutt om de fått Netflix et al att släppa appar till konsolen, hade varit skönt när man är ute och reser vilket är det jag har en switch för 10/05 Använda fler språk i Switchens system och detsamma i spelen än de som redan finns. ;-) The Switch will be region free, so it should support a lot of different languages. Here is the current list of languages. More may be coming in future updates. Deutsc... 10/05 Varför då? Det fungerade bra med Wiimote och joycons är mer avancerade än så. Är inte ute efter ett träningsspel för att bränna fett, utan ett partyspel man kan lättsamt spela med andra som annars inte alls är intresserade av spel. Wii Sports är något... 09/05 Gillar hur mycket indie-lir man kan hitta till Switchen. Men skulle gärna se lite fler AAA titlar gjorda för just nintendo. 09/05 Då får de nog sänka priset ganska rejält för man kan ju få en iPad för nästan samma peng. 09/05 Samma strategi som dom har haft ända sen Wii skulle släppas alltså? Hoppas att dom inte glömmer core fansen som vill ha Zelda, Mario Kart, Smash bros, Metroid M.M. bara. Kanske ser mörkt ut för Switch pro med. 09/05 Ringfit är kul och bra träning dessutom. Men jag tror wiisport skulle funka bra. Joycons till Mario Tennis funkar bra för partyspel...de känner ju dessutom hur du håller racket så man kan skruva bollarna, :) 09/05 Undrar om dom någonsin släpper en zelda edition av switch...Vill ha en men vill inte behöva köpa en till om det kommer en special edition :( 09/05 De har en variant av Wii Fit till Switch redan nu som heter Ring Fit Adventures. Kommer med en ringformad handkontroll. Finns regelrätta övningar och små spel även i denna variant. Vetekatten om en sports variant med bowling etc skulle sälja med bara... 09/05