Sjätte största Switch-spelet – på sex veckor.

Animal Crossing: New Horizons har hyllats av allt och alla (inklusive av FZ), och försäljningen går bländande. På mindre än två månader har det sålt bättre än vad Nintendo räknat med att det skulle sälja under hela sin livstid. Det berättade företagets president Shuntaro Furukawa efter årsredovisningen nyligen, skriver Nintendo Everything som översatt.

The initial sales of Animal Crossing: New Horizons have greatly exceeded our expectations. We were targeting the current sales numbers for the game’s lifetime considering fans have been waiting such a long time for this game, but it all happened at a much faster rate than we anticipated.

Under de första sex veckorna såldes 13,41 miljoner spel, och ungefär 50 procent av köparna i Europa, Japan och Amerika köpte det digitalt.

Nintendos årsredovisning sträcker sig till 31 mars 2020, och släpptes som sagt förra veckan. Där låg Animal Crossing sjua på topp 10-listan över största Switch-spelen, men tar vi med de senaste veckornas försäljning ligger det sexa. Att påta med hus och trädgård i all stillhet går uppenbarligen hem i stugorna.

Skicka en rättelse
Finns på lager på Elgiganten på webshoppen tror jag? 11/05 Det är endast den som väljer/skapar ön som kan ta spelet vidare. Denna får också tillgång till lite ”unika” saker att skapa etc. Jag spelar som boende på ön och min son är skaparen. Rätt så jobbigt men ok (jag får smygspela lite med hans karaktär ibland... 11/05 Dåligt formulerat av mig men det var detta som jag menade. Kan inte varje spelare ha sin egen ö är det ju bara ett spel för en enda spelare så som jag ser det. 11/05 Inget fel med det. Många passar det inte alls för. Själv gillar jag det. Ser det som ett "avkopplande" spel att bygga lite på ön efter min egen smak, prata med villagers som har roliga kommentarer etc. Väldigt "laid-back" men förstår helt att vissa inte... 11/05 Upp till 8 spelare kan spela på samma konsol. 11/05 Det går att vara 8 spelare (en för varje user account på konsolen) men det går bara att ha en ö som man delar på. 11/05 Kul att det säljer bra och att många gillar spelet. Jag har dock väldigt svårt att se vad som gör spelet bra. Vist det är gulligt och bara det lockar väl en hel del men vad gör man i spelet egentligen? I mina ögon ser det jättetråkigt ut. 11/05 Första gången jag tar mig an Animal Crossing, och vilken magisk upplevelse de är, känslan av inre lugn när man spelar detta kommer ha mig fast i serien for good. Tack Nintendo för att ni gör så bra spel <3 11/05 Försöker fortfarande få tag i ett fysiskt ex men det är inte lätt, efterfrågan är betydligt högre än vad de kan tillverka för tillfället. 11/05 Enda anledningen att jag inte skaffat det är att det inte går att vara fler än en spelare per Switch och det kommer väl inte att ändras på? 11/05