Direkt efter att Xbox höll hov i torsdags förra veckan sammankallade linslusen Geoff Keighley en handfull branschveteraner för att snacka next-gen under en halvtimme. På gästlistan ser vi Aaron Greenberg från Xbox (som dock fick avsluta efter 10 minuter, analytikern Michael Pachter och den forne EA- och Microsoft-chefen Peter Moore.

Förutom att utvärdera sändningen passade de på att spekulera kring prissättningen, där Pachter menar att Xbox bara väntar på att Playstation 5 ska annonsera sitt pris, så att de kan gå under det. Han tror att Playstation 5 kommer att kosta 500 dollar, vilket med skatter och avgifter landar på minst 6000 svenska kronor, och att Xbox med hjälp av Microsofts djupa fickor skulle kunna kapa 100 dollar på Xbox Series X-priset.

Moore utvecklar resonemanget, och med tanke på att han anställdes av Microsoft i syfte att bättre kunna konkurrera med Playstation, borde han ha lite koll. Han staplar upp saker som företagen brottas med just nu, såsom hur mycket de kan kan förlora på själva konsolen de första 12-18 månaderna, hur många spel förväntar de att sälja per konsol, hur mycket kan de tjäna på tjänster, och så vidare.

När vi i mitten av februari frågade er läsare vad nästa generations konsoler får kosta sa 41 % cirka 5000 kr, 22 5 6000 kr men sedan tog det stopp. Endast 3 % var beredda att betala 7000 kr för Playstation 5 och Xbox Series X, medan en tiondel ändå var beredda att köpa, oavsett pris.