I detta tidevarv av remakes av Resident Evil 2 och 3, viskningar om Resident Evil 4-nyversion, och till och med Capcom-antydan om remake av Resident Evil 1-remaken (!), ska vi komma ihåg att det faktiskt dröjde sjutton år mellan Gamecube-remaken av originalet och remaketvåan.

Resident Evil: Remix är dock ingen officiellt sanktionerad remake, utan ett fanskapat projekt som besvarar frågan: hur skulle första Resident Evil kunna se ut i Resident Evil 4? Svaret får vi tack vare Youtube-profilen Residence of Evil som spelat närmare en halvtimme av modden.

Moddaren är Mr. Curious som redan för ett år sedan släppte en dryg halvtimme från skapelsen, där han återskapar herrgården från Resident Evil i Resident Evil 4 Ultimate HD Edition-motorn. Något datum för mod-release har vi inte, men vi får i alla veta att det är nära.

Videon här är färskast, och Residence of Evil är imponerad; "du kan verkligen se passionen som använts för att göra det". Andra hängivna fans gör samtidigt HD-version av Resident Evil 4.