Senast här om dagen dryftades det i forumet: är det inte snart dags för en ny våg med bra skate-spel? I september får vi visserligen inget nytt skateboarding-spel, men vi får remasters av två; Tony Hawk's Pro Skater 1 and 2 inkluderar exakt de två spelen du tror och släpps 4 september.

Vicarious Visions, som har remasters-vanan inne med Crash Bandicoot N. Sane Trilogy, sitter bakom spakarna. Att det rör sig om mer än simpla remasters av Playstation-titlarna från 1999 respektive 2000 tydliggör trailer. Vicarious Simon Ebejer menar att utmaningen för en...

...faithful remaster is knowing where to push the boundaries, and what to keep sacred. It's important to capture the original experience.

Värt att nämna är att studion också en gång i tiden gjorde Game Boy Advance-versioner av just Tony Hawk-spelen. Vicarious Visions ska ha lärt sig mycket av Crash, och målet är att det ska "kännas som spel menade för 2020". 4 september släpps duon till PS4, Xbox One och pc (via Epic).

I remastersamlingen blir det en robust banbyggare, onlinespelande och (förstås) en rejäl översyn av det grafiska. Spelet ska innehålla "majoriteten" av musiken från originalspelen, men på grund av licensproblem kommer vi inte få alla. En som är extra glad är självaste Tony Hawk: