"Sommarlovet är räddat!" klack det till i mitt huvud. Inte för att jag haft ett riktigt sommarlov på närmare 20 år, men ändå. Utannonseringen av Paper Mario: The Origami King till Switchen får en verkligen att tänka på svunna tider, och svunna Paper Marios. De första två spelen i serien – Paper Mario och The Thousand-Year Door – har gameplay-mässigt ganska lite att göra med senare delar. Paper Mario: The Origami King kan kanske ändra på detta redan den 17 juli.

Och japp, för ett tag sedan ryktades det om att nya Paper Mario skulle bli som gamla Paper Mario.

Mycket riktigt är partner-systemet från förr tillbaka, och Bob-omb ser ut som en potentiell partner i trailern. Men det finns också mycket som är nytt; i en läckt gameplay-film får vi se ett kort exempel på de ringbaserade striderna. Dessutom tycks stora, öppna ytor bli en betydande del då vi får se Mario köra runt i öknen och plaska runt ute på havet i en näpen båt. Se också till att hänga kvar ända till slutet för en "cameo" från en mycket efterlängtad Nintendo-serie...

Berättelsen ser ut att kretsa kring titelns origamikung som viker alla och envar till origamifigurer och därigenom hjärntvättar dem. 17 juli vankas alltså Switch-releasen. Klipp ut och spara.

Gamexplain har lyckats komma över hela 42 skärmdumpar, som du ser här (i videoform).