Har Microsoft tjänat igen pengarna de köpte Mojang för?

Trots att Minecraft förmodligen är en hörnpelare i Microsofts Game Pass till Xbox fortsätter spelet att sälja otroligt bra. Bara det senaste året har 24 miljoner spel sålts och Mojangs titel har nu passerat den imponerande milstolpen 200 miljoner sålda exemplar.

När Microsoft köpte Mojang av Markus "Notch" Persson hade det precis passerat 50 miljoner, redan det en imponerande siffra. Om man räknar ihop ren spelförsäljning sedan dess har köpesumman passerats för ett bra tag sedan och adderar vi merchandise, tjänster såsom Realms och liknande känns det som att Microsoft borde kunna räkna hem sina kostnader.

I samband med födelsedagen avslöjade Microsoft också att Minecraft har 126 miljoner spelare varje månad om man räknar ihop alla plattformar, från mobiltelefoner till stationära datorer.

Skicka en rättelse
Verkar gå bättre än någonsin för Mojang nu. Med uppköpet och allt stöd de fått kan de bli ännu större. Ser fram emot Dungeons nu i månaden. Ser mest fram emot att spela Minecraft med min dotter när hon hamnar i den åldern. 19/05 Tror inte att det är pengarna i sig, utan att drivkraften dör. Vad har en att kämpa för när en lyckats uppnå sin topp? 18/05 Jag spelade det i VR några gånger men blev så åksjuk efter 30min. Var bara att lägga ner. Men det var ganska coolt. Det senaste är väl Hardcore och RTX som har drivit på utvecklingen? 18/05 Kul att det går så bra. Nästa steg kanske blir VR? Har aldrig spelat Minecraft. Är det roligt? Jag är inte så sugen på att farma och bygga saker i spel så är osäker på om det passar mig. 18/05 Ja tråkigt när det blir så. När man kommer över en viss summa, verkar pengar ge mer bekymmer och ångest, än nytta och glädje för de flesta. 18/05 Han hamnade väl i en ganska djup depression under en period och la en hel del pengar på fest och alkohol om jag inte minns fel. Slutade följa honom på Twitter för ett bra tag sedan så jag vet inte hur det går för honom nu. 18/05 Spelar på PC, tillsammans med dottern på sin Android-platta och hustru på Switch och det fungerar utmärkt. Väl värt det. 18/05 Det är det vi spekuleringar kring =) 18/05 Man har dessutom bytt namn, skaffat ny logo och släppt en trailer i dagarna! Mojang Studios heter de nu och precis som övriga Xbox Game Studios så växer de så det knakar. Nu har Mojang studior i Tokyo, Shanghai, London, Redmond och Stockholm med ett fle... 18/05 Notch hade bara tur med minecraft, skulle inte kalla honom för en duktig utvecklare 18/05