Kinesiska jätten står som ägare för sajten.

Senaste året har inte gått i moll för System Shock 3. Efter krisen för utgivaren Starbreeze såldes rättigheterna tillbaka till Otherside – men utvecklaren var sugen på en ny utgivare. Sedan dess har det viskats om att nyckelpersoner lämnat teamet och att andra fått sparken. VGC noterar dock någonting som potentiellt kan peka mot en ny utgivare för det problemtyngda spelet.

Ägandet av systemshock3.com gick förra veckan från Otherside till Tencent.

Det gjorde även domänen systemshock4.com, berättar VGC, vars analyser backas upp av Domaintools. Tencent känner du förmodligen till då den kinesiska jätten bland andra investerat i Epic Games, Activision Blizzard och Ubisoft. Otherside är dock fortfarande tysta.

Tystnaden bröts delvis förra månaden då Walter Somol hintade om ett projekt (innan han också tackade för sig). Detta berörde dock ett annat kontor, och inte System Shock 3:s Austin-kontor.

Senaste reella livstecknet från System Shock 3 såg vi i september, och det såg ut så här.

Skicka en rättelse
Jo klart man kan protestera men det blir värklöst att protestera mot tencent genom att inte bojkotta allt. Lite som att mot mc donnalds så man köper inte big Mac, men att köpa alla av deras andra burgare går bra. 19/05 Då är vi där igen. Om man inte lever i en perfekt felfri värld, ska man inte protestera eller bojkotta något som gör saker ännu sämre. Vilken jävla bra livsfilosofi! https://i.kym-cdn.com/photos/images/original/001/330/819/e47.png För övrigt kan jag säg... 19/05 Bästa jag läst om den här debatten! 19/05 Så länge Tencent inte har majoritet är det väll lugnt gissar jag. Att Tencent har 40% i Epic betyder inget, dom har det för att dom vill, inte att dom vill "tvinga" Epic till nå skumraskaffärer för kinesiska staten. Det finns nog andra som annars skulle... 19/05 My ten cents goes to.. 19/05 Precis, ingen kommmer bojkotta alla spel som använder sig av Unreal engine för att Epic till 40% ägs av Tencent. Men det är lite intressant, hur stor % av något ska ägas av Tencent innan det bojkottas? Dom flesta verkar tycka att 40% är ok, men 100% är... 19/05 Ni som är hatar Tencent får sluta köpa en väldigt mass spel då de har delar i; Riot Games ( LOL utvecklarna) Epic Games Bluehole Ubisoft Activision Blizzard Grinding Gear Games Supercell Platinum Games Yager Frontier Developments Paradox Interactive Fat... 19/05 Kinesiska blodspengar, så trevligt. Vad var det han sa den gamle kejsaren, pengar luktar inte. 19/05 Och lite pay2win vapen inslängda i mixen. 19/05 Tencent äger ju Riot... i förlängningen är LoL kinesiskt. Men vem bryr sig så länge man kan spela utan att få propaganda i nyllet eller Kinesiska trupper går parad i Stockholm... innan var allt Amerikanskt nu Kinesiskt. 19/05