Hoppas "snart" kunna visa något nytt.

Är det någonting Tex Murphy lärt mig så är det att vänta. När Tesla Effect släpptes för sex år sedan hade vi väntat i sexton år sedan cliffhangern i Overseer. Så när Big Finish Game utlovade ett, kanske två, sista spel i serien var det bara att rusta sig med ytterligare tålamod.

Mycket riktigt; det har hunnit passera tre år sedan avslöjandet och det har varit tyst om Tex Murphy and the Poisoned Pawn. Så tyst att många förmodligen börjat misströsta på om vi någonsin får se seriens sjunde del, som började sin bana som en fanskapad Overseer-remake.

Via Tex Murphy-studion Big Finish Games får vi dock ett livstecken från de (blott) fyra själarna som arbetat vidare i det tysta. Trots att "världens bästa community" visat enstaka fula sidor (internet...) berättar kvartetten att passionens låga brinner, och att spelet alltjämt är under utveckling. Man hoppas kunna visa något nytt "snart", och det är fortfarande till stor del ett fanprojekt.

As was mentioned before, the team behind the Poisoned Pawn is made up of only 4 developers. These developers have not been commissioned by Big Finish Games to develop the title and are doing so on their own. Big Finish has generously offered some resources and assistance along the way which has been a fantastic boost to the project.

De fyra jonglerar utvecklingen med sina heltidsjobb och andra åtaganden. Rådande pandemi har knappast heller gjort saken enklare, så det finns logiska förklaringar till varför det tar tid.

Tack till Traveller in time för detta #nyhetstips!
Skicka en rättelse
Under a blood red moon eftersom det var det 1a jag spelade men älskar hela serien Har både en tex hatt & whiskyglas här hemma så lite av en fanboy (en av de bästa äventyrsserierna enligt mig) 22/05 Perfekt, jag tar och börjar med Under A Killing Moon. :) 20/05 @culliford: Håller med om ungefär vad @maq777 sa. De första två kan du med gott samvete skippa. Overseer är dessutom en slags remake på det första spelet, men med en twist. Mitt råd: börja med Under A Killing Moon. :) 20/05 Det fick inte kritiker att jubla. Men fans av serien var fick dock den uppföljare de förväntat sig och var ofta mer än nöjda. 20/05 Pandora Directive hade sån fantastisk mystisk känsla över sig. Det var så jäkla mysigt att spela. Har inte riktigt börjat med Tesla men ska kanske göra det. Är det bra? 20/05 De två första är "jobbiga" att spela. Kan behöva moddar för att fungera på moderna datorer, osv. Under a killing moon var lite av en reboot. Man kan med gott samvete börja med det. Pallar man inte vara så retro kan man också sätta tänderna direkt i Tesl... 19/05 Har aldrig spelat något Tex Murphy-spel, vilket ska jag börja med? Spelar det någon roll vilket man börjar med för storyn? 19/05 Njaa, håller inte med helt. Jag har spelat om alla spelen i serien i modern tid (och därmed förtryckt barndomens skimmer). Jag hade roligast med Killing Moon. Mer skruvad story, lättare puzzel & snyggare brudar. 19/05 Tex Murphy spelen är magiska. Sköna storys fantastiska och härliga karaktärer och bara sådär lagom ostigt FMV. Ler djupt varje gång jag minns hur Tex Fick sitt smeknamn! (Pandora directive). Så när spelet kommer ut är det jag som säger "Hiya Murph" 19/05 Har bara kört Tesla Effect, men gillade det skarpt. Så om det kommer ett nytt så blir det absolut ett köp. 19/05