Men hur snart är "snart"?

Vi har fått se kontrollen, men när ska vi få se Playstation 5-konsolen, och de första PS5-spelen? Tidigt eller mitten av juni visas konsolen, enligt rykte. Och "snart" får vi se spel, enligt Sony-vd:n Kenichiro Yoshida. Bloombergs Takashi Mochizuki rapporterar att Yoshida sagt följande:

We will soon be announcing a strong lineup of PS5 games.

"Snart" är ju dock något väldigt relativt, men snart är det juni. Xbox-gänget har å sin sida visat konsolen och tredjepartsspel, och i juli får vi se förstapartstitlar som Halo Infinite. Något som dock vare sig Sony eller Microsoft nämnt är priset på respektive konsol. Branschrävarna Michael Pachter och Peter Moore tror att Microsoft bara väntar på Sonys prislapp – så att de kan gå lägre.

Skicka en rättelse
Det finns metoder för att få ner storleken på förändringar som behöver ligga i cache. Tänk dig att man lägger en skadad bil i cachen till exempel, då behöver du bara ha standard modellen av bilen som redan ligger på lagringsenheten plus cache:a en simpl... 25/05 @rosski: Fast använda SSDen som cache vilket de pratar om är ju bland det värsta man kan göra mot en SSD. Den blir ju konstant skrivning på disken då. 25/05 Jag kunde inte hålla mig, förbokade en PS5. För den lär väl antagligen ta slut rätt snabbt med tanke på corona osv. Nu vill man ju dock veta priset! 22/05 Precis och spel borde vara bland det snällaste man kan göra mot en SSD. 20/05 Lagringen går inte att byta ut men det går att sätta in en SSD till. Sony har designat ett helt eget I/O-system som tar bort mycket av de restriktioner och flaskhalsar som finns på PC för att nå högre hastigheter. Det är detta som gör att en expansionsd... 20/05 Vad får dig att tro det? I tidigare konsoler så har det gått att byta ut lagringen. Sen så ska man kunna spela direkt ifrån den nya lagringsenheten så det lär inte finnas behov av att ha lagring på kretskortet, ifall inte cache behöver det iofs. 20/05 Jupp, du kan stoppa i en M2 disk, men det är ju bara en expansions disk, inte ersättning för den som lär sitta direkt på moderkortet . 20/05 Haha, har sett dom bilderna cirkulera runt på olika sidor. Har Sony något hemligt samarbete med toys’r us? 20/05 M.2 är väl en port så att det borde ju gå att byta. Lite osäkert ifall det är fast minne på moderkortet och sen en M.2 port, om det finns 2 portar(en som det redan sitter minne i och en till att expandera) eller ifall det bara finns plats för ett kort... 20/05 Det är dags snart tycker jag. Behöver få den där "E3-känslan fixen" med stora utannonseringar och grymma trailers. :) 20/05