Svekfullt spel på gång?

Rockstar Games och 2K Games ägarbolag Take-Two har förnyat ansökan om att varumärkesskydda namnet "Judas" för spel. Företaget gjorde förra veckan en ny ansökan till United States Patent and Trademark Office (USA:s motsvarighet till Patent- och registreringsverket).

Första gången man sökte var i april 2016, då både i USA och Europa. Domänen Judasthegame.com är registrerad av Markmonitor, ett företag som jobbar just med att skydda varumärken och som även registrerat Rockstars site, uppger Gamespot.

Ett varumärkesskydd måste inte betyda att namnet kommer användas på ett spel, utan är mer ett sätt att just skydda namnet. Det kan bli ett spel vid namn Judas, och det kan också inte bli det.

Namnet "Judas" är mest känt från Bibeln, från Judas Iskariot som var en av Jesus närmaste följare i berättelsen. Men Judas förrådde sin fromme ledare för 30 silverslantar, vilket ledde till korsfästningen och att Judas antingen hängde sig eller dog (det ska visst finnas motstridiga uppgifter, säger de som kan sin Bibel).

Att svika den viktigaste ledaren i sitt umgänge skulle onekligen kunna bli ett intressant spelupplägg, religiöst eller ej.

Skicka en rättelse
Finns ju redan :P https://www.fz.se/artikel/184301-jesus-och-jag-fralsarens-liv-som-bisarrt-valdsspel 21/05 Jo, men det är ju ingen stor utvecklare eller spelstudio som ger ut sådana typer av spel, utan indieutvecklare. 20/05 Ska ju komma ut ett spel snart eller var det skitsnack bara. En jesus simulator. Så visst kan spelutvecklare ägna sig åt sånt. 20/05 Haha 20/05 Man brukar väl dö om man hänger sig? 🤔 20/05 Gta ur en cia agents perapektiv som nästlar sig in i den colombianska drogkartellen och som måste göra allt för att inte avslöja sig samtidigt som man måste skydda sin familj. Du samlar på bonding points där ju fler du har släpper dig djupare och djupar... 20/05 Temat är intressant dock, ett spel med en stark berättelse där man sedan tvingas förråda en karaktär man har starka band till och försätts i olika dilemman. Förråder du din närmata vän/partner för att skydda ditt barn/familjemedlem eller dylikt? 20/05 Ja, det kan ju vara vad som helst som handlar om ett stort svek, med namnet Judas som antydan om temat. 20/05 Frågan är ju om det verkligen blir bibliska Judas, det känns lite tveksamt. Att publicera ett spel med stark religiös anknytning känns inte som något man borde ägna sig som, vare sig som utgivare eller utvecklare. Däremot ett intressant tema, om man sjä... 20/05 Det gjorde jag med, fram tills att jag läste detta för ett par år sedan. https://www.gamespot.com/articles/take-twos-agent-may-finally-be-dead/1100-6463424/ Vi lär nog aldrig få se Agent. 20/05