Rockstar Games och 2K Games ägarbolag Take-Two har förnyat ansökan om att varumärkesskydda namnet "Judas" för spel. Företaget gjorde förra veckan en ny ansökan till United States Patent and Trademark Office (USA:s motsvarighet till Patent- och registreringsverket).

Första gången man sökte var i april 2016, då både i USA och Europa. Domänen Judasthegame.com är registrerad av Markmonitor, ett företag som jobbar just med att skydda varumärken och som även registrerat Rockstars site, uppger Gamespot.

Ett varumärkesskydd måste inte betyda att namnet kommer användas på ett spel, utan är mer ett sätt att just skydda namnet. Det kan bli ett spel vid namn Judas, och det kan också inte bli det.

Namnet "Judas" är mest känt från Bibeln, från Judas Iskariot som var en av Jesus närmaste följare i berättelsen. Men Judas förrådde sin fromme ledare för 30 silverslantar, vilket ledde till korsfästningen och att Judas antingen hängde sig eller dog (det ska visst finnas motstridiga uppgifter, säger de som kan sin Bibel).

Att svika den viktigaste ledaren i sitt umgänge skulle onekligen kunna bli ett intressant spelupplägg, religiöst eller ej.