Ready for take-off.

Nyligen fick vi veta hur mycket dator som krävs för att köra det übersnügga Microsoft Flight Simulator. Och med den kunskapen vore det också bra att veta när vi kan köra det. För vissa finns nu ett svar – i mitten av juli.

Den senaste roadmappen säger nämligen att sluten betatestning planeras till just mitten av juli. Oklart hur många som kommer tas in, eller om det är möjligt för alla att ansöka, men tydligare besked lär komma när det närmar sig.

Microsoft Flight Simulator alpha-testas sedan slutet av förra året av folk som haft turen att komma med. Deltagarna får inte berätta något om hur spelet är, men det finns gott om godkända bilder och filmer från användare som testar alphan, t.ex. här. Nyligen uppdaterades alphan med Boeing 747, vilket gör att det finns två jetdrivna trafikflygplan i det nu (även Airbus A320), samt en handfull mindre propellerplan.

MS Flight Sim ska släppas till pc under 2020, och någon gång också till Xbox One. Gissningsvis kommer det också till Xbox Series X.

Skicka en rättelse
Ja, en hel del krångel men Force Feedback effekterna är värt det! 🙂 Funderade på X-plane men bestämde mig för att vänta på MFS 2020 istället. Inte långt kvar nu och gamla FSX blir bra övning inför MFS 2020. 👍 21/05 Jag har aldrig spelat eller varit intresserad av simulatorer likt detta. Men nu är jag väldigt sugen. Åker gärna med andra spelare som flyger så att jag kan sitta och slappa i VR. 21/05 Fy fanken o hålla på med sådandär dynga år 2020. Skaffa X-plane istället, finns mycket "free add-ons" och mycket fina gratis scenery. Nu med vulkan-uppdateringen flyter allt som smör i solsken. 21/05 Ja, efter att jag installerade Acceleration Expansion pack (ingår i gold versionen) så funkar det perfekt! i7 4790k 4.0 GHz, 16 GB RAM, RTX 2080, SSD, W10 Pro 64-bit. Dock används grafikkortet väldigt lite, inte alls optimerat. Köpte också ett addon (DX... 21/05 Sjukt taggad på detta efter att jag fått upp ögonen för Flightradar 24. 21/05 Chansen är nog ganska stor att MS plockar upp dem, eller kanske t o m redan har gjort det. 21/05 Något off topic kanske, men är det någon som har ngn susning om Asobo är eller planerar att börsnoteras framöver? Det vill man nog inte missa! OnT: Håller tummarna för invite till den stängda betan, är en av dem som skrev upp mig på listan direkt efter... 20/05 Installerade nyligen Microsoft FSX Gold Edition och dammade av nästan 20 år gml joystick Microsoft sidewinder force feedback 2. Skitkul! 🙂 MFS2020 lär bli dag 1 köp. 20/05 Aldrig ägt eller flugit nått sånt här innan, men har köpt en Honeycomb just för detta spelet. 20/05 lustigt att man blir så sugen trots att det simpelt nog bara handlar om att extremt lugnt och sakta flyga runt över google earth ungefär :) men tror starkt på detta 20/05