Naughty Dog i ny utvecklardagbok.

I en serie utvecklardagböcker kommer Naughty Dog ta oss genom den månad som leder fram till releasen av The Last of Us Part II den 19 juni. Den första, "Inside the gameplay", ser du ovan och den berör bland annat om det faktum att spelet är Naughty Dogs största någonsin.

Faktum är att det är så omfattande att Anthony Newman, co-director, finner det osannolikt att spelaren kommer uppleva all story och ta del av all gameplay under bara en genomspelning.

In this game we've gone so far in making the level design open that there are actually entire story moments, entire combat encounters, full scripted sequences that you may completely miss.

Newman menar att det finns en slags "magi" i att upptäcka saker, som många andra kanske inte ens kommer att se. Utöver ett mer öppet designtänk berör videon också alla hot som den postapokalyptiska kommer med, och de svåra beslut du kommer tvingas fatta under spelet.

The Last of Us Part II släpps alltså den 19 juni, men vägen till releasedatumet var skakig då en stor läcka, möjligen orsakad av hackare, avslöjade viktiga bitar i spelet. Här på FZ ägnar vi oss dock inte åt att spoila upplevelsen för andra, okej? Så bit dig i tungan även om du vet något.

Tack till Margy för detta #nyhetstips!
Skicka en rättelse
Har själv inte funderat något vidare på ordets ursprung eller vad det handlar om egentligen, men vissa personer återger ordet med en negativ klang, där syftet verkar vara att håna eller svartmåla något som upplevs negativt. Därav anledningen till att... 24/05 Termen "woke" kommer ju från den Amerikanska vänstern. 23/05 Personer som går runt och slänger ur sig fraser som ”feminazi”, ”woke” och alltid går igång med att agendan är hat mot alla ”vita” heteromän så fort det är en kvinnlig karaktär som är huvudpersonen och göra ”dumma” saker mot män. Hatet verkar än mer påt... 23/05 @matt76: Vad menar du med "det synsättet"? Att jag vill ha välskrivna karaktärer och story? Jag tror du är väldigt ensam i att vilja ha politiska agendor i spel. Man behöver bara kolla in user ratings för serier så som senaste Dr. Who och Batwoman, elle... 23/05 En story kan vara politisk, men det måste ju fortfarande vara en bra story, och det är väl där det som många utvecklare inte verkar begripa. Att vara progressiva innebär inte per automatik att folk kommer gilla produkten. 23/05 Bättre du går in på djupet kring ämnet hos flashback istället, lär vara fler likasinnade där som uppskattar det synsättet. 23/05 @hannes.theorell: Det är socialt accepterat i väst sedan väldigt länge, eller menar du att du tror att spelet är riktat mot några få procent av tokkonservativa kristna eller islamister? Knappast deras målgrupp till att börja med. Tramsigt att tro att... 22/05 @Harmond: Fast vänta här nu... Det politiska målet är ju att verka för att göra det socialt accepterat att ha en sexuell läggning som skiljer sig från det heteronormativa. Då är det ju ingen som helst "godhetssignalering", vilket är den cyniska inkluder... 22/05 Det finns ju faktiskt många spel, filmer och serier där fokuset är te.x karaktärer och story och inte identitetspolitik. Man kan ju i många fall ursäkta det genom att säga att det inte är politik utan att det bara råkade vara den story man ville göra.... 22/05 De som gnäller på HBTQ-narrativ idag påminner inte så lite om kommunisterna som på 70-talet vägrade läsa Pippi Långstrump för sina barn p.g.a. att Pippi var någon slags kapitalist. Själv har jag extremt svårt att sätta mig in i hur de tänker. Om man enb... 22/05