Riot hoppas det ska leva i tiotals år.

När Riot prövar lyckan bortom League of Legends gör de det i en genre med sylvass konkurrens. Valorant är en hjälteskjutare men i förhandstitten lärde vi oss att de visuella likheterna med Overwatch bedrar, då detta har fler gemensamma nämnare med CS:GO och Rainbow Six Siege.

Snart kan alla ta reda på hur det ligger till, då den skarpa releasen sker till pc den 2 juni.

Den stängda betan för free-to-play-spelet bommar igen för gott den 28 maj och under dagarna som leder fram till releasen kommer Riot återställa allas konton vilket gör att samtliga spelare har samma förutsättningar när 5v5-shootern släpps "på riktigt" i början av juni. I 1.0-versionen får vi också nytt spelläge, en ny karaktär att spela med och en sprillans ny karta. Och mer ska det bli.

Anna Donlon, övergripande producent, säger att målbilden sträcker sig tiotals år in i framtiden.

The team looks forward to starting our decades-long commitment to servicing the global Valorant community. This is just the beginning of our journey together.

Skicka en rättelse
Som jag skrev så har ju valorant lite av andra dimensionerna mer än bara platt söligt gameplay, men det är ju inte i närheten av cod och det torde väl du se med ? Det är en uppenbar cs-inspiration till 90% i hur det mesta fungerar, men otroligt välpoler... 25/05 I början älskade jag spelet, men dog rätt fort för mig av denna enkla anledning. https://youtu.be/cVawE31xl-o Spot on. Banorna är helt enkelt urusla. 22/05 Provade lite, men tyckte mest det var ett fulare CS samt att Vanguard känns jäkligt Denuvo, vilket jag brukar försöka hålla mig så långt borta från som möjligt. Den hjärndöda massan har bestämt att det är det nya coola spelet med logiken "Riot + Streame... 22/05 Riot = China = nej tack? Samma ansvar för att köpa prylar från china gäller för köp av spel. Vill vi som spelare påverka diktaturen China så är bojkottning av dessa spel ett ypperligt tillfälle. 22/05 Så det är alltså CounterOverwatch eller möjligen CS2:Overwatch. Känns alldeles för lik en blandning av de två för att kännas riktigt nytt och intressant. Nåja, svårt att döma utav några minuters gameplay utan ljud, men jag såg ingenting som gav mig en... 22/05 😏 22/05 Jag har spelat tusentals timmar i både Counter-Strike1.6 och Counter-Strike:Global Offensive och Valorant kändes som en budgetversion av Counter-Strike. I Counter-Strike kan man träna bunnyjumping, rekyl och avancerade granatkast men i Valorant kan man... 22/05 Inget ont om Valorant men det verkar vara rena CoD i jämförelse med CS. Krävs inte mycket skills för att bemästra Valorant. CS...1000 timmar fortfarande en sopa. 21/05 Kunde inte bry mig mindre om det skulle vara världens bästa spel, kommer inte röra det med en 10 meters påle. Rootkit förklätt som anti-fusk från ett kinesiskt företag som ägs av kinesiska staten... https://media.makeameme.org/created/nope-hard-pass.jpg 21/05 Uppenbart att du inte kan ha spelat mkt csgo från det du säger, valorant klår inte cs på något tekniskt. Plus 128tick vs 64tick är bara placebo, i tester (https://www.youtube.com/watch?v=a9kw5gOEUjQ) så kunde inte någon skilja på det två. De flesta skil... 21/05