GTA V förra veckan, Civ VI denna. Det går bra nu, Epic.

Via Epic Games Store har vi sedan december 2018 fått gratisspel till ett värde av 21 000 kronor – and counting. Förra veckan skedde den största gratisskalpen hittills med GTA V, och det fortsätter på den här tunga banan i och med strategijätten Civ VI som är gratis fram till 28 maj.

Då detta stämde finner vi det sannolikt att resten av ryktet också gör det, med Borderlands: The Handsome Collection, från 28 maj, och därefter Ark: Survival Evolved, den 4 juni.

Civ VI erövrade det "hyfsade" betyget fem av fem när det släpptes. FZ:s Joakim Kilman:

Civilization VI är fullt av djärva och briljanta förändringar som inte bara fungerar var för sig, utan som interagerar med varandra på ett komplext och fascinerande sätt. Det lyckas väcka liv i samma storögda nyfikenhet jag en gång kände för originalet, och jag känner hela tiden att mina val faktiskt betyder något.

Skicka en rättelse
För EPIC ja, men inte för deras plattform 25/05 3 miljarder dollar i vinst 2018, nja dom överlever nog. :) 24/05 Långsiktigt känns det inte som en bra idé att försöka locka till sig användare med gratiserbjudanden. Man underminerar ju sin egen marginal på det sättet liksom. 23/05 Tycker just det är en väldigt stor fördel med EPIC's launcher att den inte är så fullsmockad med skit som t.ex. STEAM. Jag vill köpa, ladda ned och spela... that's it. 23/05 Men att 50% går runt med telefoner tillverkade i Kina och har ett OS skapat av världens största informationssäljare har man inga problem med :) (dom andra 50% är också tillverkade i kina och samlar säkert också data) är man orolig får man bo i skogen... 22/05 Slog till på "Platinium upgrade" som just nu är på halva priset plus 95 SEK rabatt för kupongen man fick förra veckan, så slutsumma 330 SEK för ett fantastiskt spel med 11 DLC. Enda som är surt är att det är jobbigt att manuellt installera mods från Ste... 22/05 Det jag inte gillar med EPiC är att de köper till sig spel exklusivit men framförallt att de inte lägger nån tid på att uppgradera deras värdelösa launcher med funktioner, statistik och achievments. Sedan anser jag själv att EPiC launcher är den absolut... 22/05 Spotify, Volvo, SF bio, Tre eller Oatly har inte samlat in privata data och råkat sprida dessa. Skulle de göra detsamma skulle nog många bojkotta även dem. 22/05 Många avstår från Epic Games Store då kinesiska staten är storägare och de har redan visat sig vara dåliga på att skydda privata data. 22/05 Kan köpa att folk irriterar sig på exklusiviteter, även om jag tycker att det är ett smart sätt att locka kunder. Att göra det med kort varsel är dock inte så snyggt, men så vitt jag förstår fick alla som förhandsbokat fortfarande spelen på Steam. Jag... 22/05