En lika stor revolution som ångskeppen?

Den 3 juni lättar Sea of Thieves ankare på Steam, med cross-play med redan etablerade sjöbusar på Xbox och Microsoft Store. Detta sker drygt två år efter lanseringen för två år sedan och medan den inte var lika ödesdiger som Vasaskeppet var de flesta överens om att spelet saknade det där lilla extra för att hålla kvar spelarna.

Spelet har därför fått ett antal stora uppdateringar, med allt från arenalägen till svulstigare uppdrag (samt skeppskatter!). Steam-sidan saknar fortfarande lanseringsdatum och pris men det kommer ligga i linje med övriga versioner, alltså cirka 400 kr.

Skicka en rättelse
Om man tänker lira ihop med nån annan tex nån i familjen så behöver det inte bli så dyrt i slutändan då 2 personer kan lira på en enda kopia, så priset blir således 50% per kopia. Dock vete tusan om detta funkar i steam då denna funktionen är för xbox... 23/05 Microsoft skitbutik och deras klient har enbart vart jävla problem när jag och polare ska spela sea of thieves. Tar ibland jätte lång tid innan de ens får en invite, ibland dyker dem inte upp som online, ibland kan dem inte joina. Enorma problem mellanå... 23/05 Ett spel som jag gärna skulle vilja äga på steam men äger det redan på microsoft store. Man kan alltid adda en genväg till launchern men det är ju inte samma sak.. :/ 22/05 https://www.youtube.com/watch?v=av_u32HHcNc 22/05 Det hade ju varit oerhört att skönt att slippa xbox programmet när man skall spela ihop med folk men jag betalar inte 400:- bara för att slippa det. 22/05 Har bitvis haft enorma Microsoft Store-relaterade problem, så nästan värt att köpa det igen känner jag. För det har vuxit till något riktigt fint under de här två åren. ^^ 22/05 En Steam release och en framtida rabatt skulle ev få mig att skaffa det här spelet igen. Är inte mycket för Xbox gamepass annars 22/05 Hoppas man kan få nyckel och låsa upp på Steam om man redan äger det 22/05 Ett fantastiskt spel! Rekommenderar det starkt! 22/05 Är ni helt säkra på att det idag verkligen är två år sedan den två år gamla lanseringen av det tvååriga spelet? ;) Trevligt att det hamnar på steam, då kanske man kan hoppas på en rea som sänker priset till ett något mer vettigt framöver. 22/05